Glas Slavonije

Dva teška ispita, ali idemo po šest bodova

-

Hrvatska mlada nogometna reprezenta­cija (U-21) otputovala je u Andoru, gdje 21. ožujka nastavlja kvalifikac­ije za plasman na Europsko prvenstvo 2025., a nakon toga je očekuje i susret protiv Portugala. Andora nije bezazlen suparnik, ali ne bi smjela stvoriti probleme mladim Hrvatima, no Portugal je već druga priča. Sjajna momčad sa sjajnim igračima. No hrvatski reprezenta­tivac Nikola Čavlina očekuje dobar rezultat, iako ističe da su oba suparnika ozbiljna.

- Očekuju nas dvije vrlo važne utakmice, obje su reprezenta­cije nezgodne. Andora je disciplini­ran protivnik, ali tu imamo puno veće šanse. Protiv Portugala također idemo na pobjedu, ali imamo malo vremena za pripremu i uigravanje. No najvažnije je da odigramo što bolje možemo i da osvojimo svih šest bodova. Treba zadržati kolektiv, treba biti momčad i prilagodit­i se trenerovim zahtjevima i ja vjerujem da će sve biti dobro, kazao je vratar zagrebačke Lokomotive i naše mlade reprezenta­cije napominjuć­i kako je će pokušati riješiti sve lošije stvari iz prethodnih utakmica, Nakon utakmice protiv Andore, koja je na rasporedu 21. ožujka s početkom u 19 sati, hrvatska reprezenta­cija putuje u Portugal, gdje protiv domaćina igra drugu kvalifikac­ijsku utakmicu 26. ožujka.

Hrvatska je u kvalifikac­ijskoj skupini G treća s deset bodova, jednim manje od drugoplasi­rane Grčke i dva manje od vodećeg Portugala.

Izbornik Dragan Skočić je za ove dvije utakmice pozvao i mladog igrača Osijeka Domagoja Bukvića, a Franko Kolić dobio je pretpoziv. Zanimljivo, samo pretpoziv je stigao i bivšem Bijelo-plavom Dionu Dreni Belji. I. Li. ■

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia