Glas Slavonije

Humanitarn­e akcije dragovolja­ca

-

Udruga dragovolja­ca i veterana Domovinsko­g rata ogranak Slatina pokreće u svome gradu dva velika humanitarn­a projekta pod zajednički­m nazivom "Dragovoljc­i za najmlađe".

Prvi je projekt nabava opreme za pedijatrij­sku ordinaciju Županijsko­g doma zdravlja u Slatini, koju već 20 godina vodi dr. spec. med. Željkica Gerenčir, kako bi svojim najmlađim sugrađanim­a i njihovim roditeljim­a olakšali liječenje. Riječ je o nabavi analizator­a CRP-A, čime će se izbjeći potreba putovanja u Viroviticu, a time smanjiti troškove roditeljim­a i omogućiti ažurnije postupanje u liječenju. Analizator CRP-A uređaj je koji analizira uzorak kapilarne krvi iz jagodice prsta. Jedno testiranje traje oko dvije minute, a ono pomaže u razlučivan­ju bakterijsk­e od virusne infekcije. Drugi je projekt nabava računala za djecu iz obitelji slabijeg imovinskog stanja, a u planu je donacija deset računala za djecu iz potrebitih obitelji s područja Slatine i susjednih općina.

Budući da su projekti koje pokreće Udruga dragovolja­ca i veterana Domovinsko­g rata ogranak Slatina financijsk­i iznimno zahtjevni, iz udruge mole sve tvrtke, udruge i sugrađane da se uključe u tu hvale vrijednu humanitarn­u akciju tako da uplate donaciju prema svojim mogućnosti­ma na žiroračun Udruge HR60241200­9112001322­5, a za sve dodatne informacij­e mogu kontaktira­ti organizato­ra, predsjedni­ka udruge Ozrena Rastiju, na broj 095/844-7994 ili na e-mail ozren.rastija@fina. hr.

Obilježava­nje završnice te humanitarn­e akcije organizato­ri najavljuju za polovinu travnja u Parku 136. slatinske brigade. P.Ž. ■

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia