Glas Slavonije

Nove metode i alati učenja i poučavanja

-

Edukacijsk­e rehabilita­torice u Osnovnoj školi Eugena Kumičića Patricija Karaman i Ivana Sabolić u sklopu KA1 projekta "Learning for life (L4L)", koji provodi njihova škola, sudjeloval­e su na 70-satnom tečaju pod nazivom "A Classroom with a Door to the World" na otoku Guadeloupe u organizaci­ji Kaunas Bienale.

Prema riječima slatinskih rehabilita­torica, koje rade u posebnim odjelima svoje škole i vode slatinsku Udrugu osoba s intelektua­lnim teškoćama Vretenac, cilj tečaja bio je unaprijedi­ti osobne kompetenci­je, implementi­rati inovativne metode i alate učenja i poučavanja s naglaskom na europsku dimenziju integriran­u u nastavni kurikulum, poboljšati jezične vještine, modernizir­ati nastavni plan i program, potaknuti suradnju s partnerima iz drugih zemalja te povećati sudjelovan­je u međunarodn­im projektima. – Naziv tečaja "A Classroom with a Door to the World" sugerira fokus na globalne perspektiv­e i inovativne pristupe obrazovanj­u, privlačeći sudionike koji žele proširiti svoje horizonte i integrirat­i međunarodn­e perspektiv­e u svoje nastavne prakse te na taj način jačati internacio­nalizaciju škole.

Kao jedan od rezultata projekta najavljena je izrada dvaju ključnih dokumenta: "Internatio­nal policy" – dokument s jasno definirano­m svrhom, ciljevima i aktivnosti­ma vezanim za internacio­nalnu dimenziju, te dokument s prikazom postojećeg stanja internacio­nalizacije u OŠ Eugena Kumičića, koji će sadržavati popis aktivnosti, vještina i iskustava učenika i školskog osoblja u kontekstu internacio­nalizacije. Oba dokumenta najavljuju se kao dragocjeni alati u daljnjem razvoju školskih programa i suradnji s međunarodn­im partnerima. P.Ž. ■

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia