Glas Slavonije

Mi, gdje god igramo, ne želimo kvariti naš ugled

Ovo okupljanje ipak je u opuštenijo­j varijanti, nadam se da će biti vremena i za rad i za šalu, kaže Joško Gvardiol

- Ivana Liović

Reprezenta­cija se kompletira­la, u utorak je izbornik Zlatko Dalić mogao početi trening sa svim igračima koje je pozvao na akciju za turnir u Kairu, koji će hrvatskim nogometaši­ma poslužiti kao svojevrsni team building prije nastupa na Europskom prvenstvu ovo ljeta u Njemačkoj. Podsjetimo, na egipatskom će turniru, osim Hrvatske i zemlje domaćina, nastupati još Tunis i Novi Zeland.

Vatreni su ponovno na okupu nakon četiri mjeseca pauze, dobro ih je opet vidjeti zajedno, nakon što su u ponedjelja­k u opuštenoj atmosferi predstavil­i nove komplete hrvatskih dresova i podružili se s navijačima, od jučer su krenuli s treninzima. U Zagrebu ostaju do četvrtka, a onda pravac Egipat. U Dalićevu kadru nema ozlijeđeni­h Šuatla i Baturine, s momčadi je ozlijeđeni Ivan Perišić, a ono što se izbornik nada je da više neće biti ozljeda, bolesti i povlačenja igrača s pretpoziva.

- Sretan sam što smo se ponovno okupili, uvijek mi je drago vidjeti svoje suigrače. Ovaj put ipak u nekoj opuštenijo­j varijanti, nadam se da će biti vremena i za rad i za šalu - kaže Joško Gvardiol, koji će i na predstojeć­im utakmicama zauzeti svoje mjesto u hrvatskoj obrani.

Iako turnir u Egiptu nema neku važnost, više služi za uigravanje i iskušavanj­e nekih varijanti i igrača, Dalić je naglasio kako je rezultat ipak važan. S njim se slaže i Gvardiol.

- Ne želimo kvariti naš ugled, cilj je izvući maksimum i da igrači koji manje igraju dobiju šansu da se nametnu. Ovaj turnir će sigurno poslužiti svrsi. Može li se na njemu nešto načiti? Nisam mislio toliko na sebe i svoje učenje, više sam se bazirao na ekipu u koju dolaze novi igrači, moramo se maksimalno posvetiti ekipi da budemo spremni i uigrani za Europsko prvenstvo.

Uz Gvardiola u utorak je pred novinare izišao i Mario Pašalić, iza kojega su dobre partije u dresu Atalante. Sezonu u Serie A nije počeo na najbolji način, ali sad ima sve veću minutažu i igra dobro. - Spremamo se za Egipat, ovakve utakmice puno nam znače. To je opuštenija varijanta, kao što je Joško rekao, ali kada nosiš dres Hrvatske, onda svi prate i gledaju. Pokušat ćemo doći do što boljeg rezultata i u što boljoj atmosferi dočekati Euro - poručio je Pašalić.

Onda je stiglo pitanje o raspletu prvenstva Supersport

HNL-A. Obojica su se nasmijala i izrazila suprotne želje. - Puno toga će odlučiti derbiji koji dolaze nakon pauze. Kao hajdukovac se nadam da će titula napokon doći u Split, ali Rijeka jako dobro stoji - kazao je Pašalić, a Gvardiolov­a je želja ostanak titule u Zagrebu.

- Sigurno da će biti zanimljivo pogledati utakmicu iz Manchester­a, a ja se kao dinamovac nadam da će Dinamo pobijediti i osvojiti titulu. ■

I. Li. ■

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia