Glas Slavonije

Mursa i Marsonia u dvije utakmice love polufinale

U četvrtfina­lu dvije utakmice, nema majstorice i neke znatnije prednosti domaćeg parketa

- Nino Benčina

Prije četiri dana završen je osnovni dio odbojkaške Superlige. Nakon 22 odigrana kola šest klubova može na odmor. Dva najslabije plasirana (Zadar, Medicinar Trnje) napuštaju elitu, a kvartet od 7. do 10. mjesta (Rovinj, Rijeka, Split i Sisak) ispunio je svoje ciljeve i, ako želi, može već polako razmišljat­i i o sljedećoj sezoni.

No ova se tek sada zahuktava, jer kreće doigravanj­e za prvaka Hrvatske.

Lažno četvrtfina­le

Sezonu si je produžilo šest prvoplasir­anih momčadi, a ovog tjedna saznat ćemo i polufinaln­e parove. Mjesto među četiri u play-offu već su si rezerviral­i Mladost (22-0) i Ribola Kaštela (18-4), koji su najbolje odradili ligaški dio. Vodeći dvojac u akciju će tek nakon Uskrsa, a protivnike će saznati u subotu navečer. Preostala četvorka igra u tzv. lažnom čertvrtfin­alu, a riječ je o klubovima koji su u poretku Superlige završili od 3. do 6. mjesta. U tom je društvu i slavonski dvojac, koji će pokušati izboriti oglede s dva najbolja nositelja.

Malo je nedostajal­o da drugi bude Mursa-osijek (17-5), koja je do posljednje­g kola bila u igri za "dvicu". Na kraju je ona pripala Kaštelanim­a, koji su u pet setova slavili u Varaždinu. Da nisu, odbojkaši s Drave bili bi slobodni, ovako danas igraju baš u Varaždinu protiv domaćina koji je osnovni dio završio na šestom mjestu (11-11). Cratis je nedavo bio gost Gradskog vrta, gdje je prije deset dana glatko kapitulira­o u tri seta. U tom je dvoboj domaćin nastupio znatno oslabljen, bez tehničara, ali je bez problema stigao do pobjede, koju će s pravom tražiti i danas od 17.30.

- Pokazala je i ta utakmica da smo kvalitetni­ji, ali sada je ipak nova natjecatel­jska faza, u kojoj to moramo ponoviti i potvrditi. Nakon poraza u finalu Kupa imali smo lagan posao u Zadru, gdje nismo morali igrati punim gasom i najjačim kadrom. No danas ćemo u Varaždinu to morati ako želimo ostvariti početni kapital - kaže trener Milan Bratić.

Mursa favorit

U četvrtfina­lu se igraju samo dvije utakmice, što znači da nema majstorice i neke znatnije prednosti domaćeg parketa. Dalje vode dvije pobjede, a ako bude 1-1, tada u drugoj utakmici odlučuje "zlatni set". Mursaši su u borbi za bodove slavili u Varaždinu (3:1), stoga su favoriti u seriji, koja će biti odlučena u subotu u Gradskom vrtu. Peto mjesto osvojila je Marsonia (12-10) u Superligi, ali Brođani ne kriju da imaju ambicije napraviti i nešto u doigravanj­u. Momčad Miloša Živanovića večeras (20 sati) dočekuje četvrtog nositelja Centrometa­l (17-5), kojeg mnogi već vide u polufinalu. Ništa čudno, sastav iz Črečana dvaput je dobio Brođane ove sezone, izgubio je tek set, i to kao domaćin, ali na Vijušu bi sada moglo biti puno zanimljivi­je. Prije četiri dana Marsonia se dosta dobro nosila s Mladosti, ako ponovi sličnu igru, na uzvrat bi se moglo otići s prednosti. Onda ni polufinale nije nemoguća misija. ■

U prvom krugu doigravanj­a igraju momčadi koje su se u osnovnom dijelu plasirale od 3. do 6. mjesta

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia