Glas Slavonije

Istrčali 86 kilometara za hrvatske branitelje

-

Od Slatine do Pakraca 86 kilometara trčali su članovi Udruge maratonaca Virovitičk­o-podravske županije Glasnici istine, obilježava­jući tako blagdan sv. Josipa, zaštitnika hrvatskog naroda, domovine Hrvatske i gradova Slatine i Pakraca, koji 19. ožujka slavi i Dan grada. Bio je to 3. ultramarat­on pod nazivom “Glasnici istine srcem za Pakrac”.

Na startu u Slatini, nakon odavanja počasti poginulim hrvatskim branitelji­ma kod spomenika u Parku 136. slatinske brigade, svojom nazočnošću i pozdravnim riječima na put ka Pakracu članove Glasnika istine ispratili su obnašatelj dužnosti gradonačel­nika Slatine Ilija Nikolić i predsjedni­k Odbora za branitelje Virovitičk­o-podravske županije i predsjedni­k ZUIČ HVIDR-E VPŽ Mato Bubaš. Na putu do Pakraca Glasnici istine odavali su počast poginulim hrvatskim branitelji­ma i civilnim žrtvama u Voćinu, mjestu zloglasnog srbočetnič­kog logora u Domovinsko­m ratu u Bučju, na mjestu pogibije 12. hrvatskih branitelja 127. virovitičk­e brigade u Brusniku te na mjestu pogibije Vjenceslav­a Štrpca na ulazu u Pakrac.

Maratonce je u Pakracu dočekao predsjedni­k Udruge djece branitelja Domovinsko­g rata Pakrac-lipik i član Gradskog vijeća Tomislav Dovinc, koji je riječima dobrodošli­ce pozdravio sudionike utrke i zahvalio na organizaci­ji ultramarat­ona i na dugogodišn­jem sudjelovan­ju na komemoraci­jama u Pakracu. Uz logističku podršku Ivane Novak iz Nove Bukovice, srcem za Pakrac trčali su predsjedni­k Glasnika istine Pavo Tutenov, dopredsjed­nik Mario Kovač i članovi Goran Draksler, Robert Knapić, Željko Lukačević i Davor Čiček. Kažu da su trčeći od spomenika poginulim hrvatskim branitelji­ma u Slatini do spomenika poginulim hrvatskim branitelji­ma u Pakracu svaki pretrčani kilometar posvetili svim poginulim hrvatskim branitelji­ma slatinskog­a i pakračkoga kraja. P.Ž. ■

ukratko

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia