Glas Slavonije

Društvo se ponovno okuplja u ZOO hotelu

-

Sad već prema tradiciji u vrijeme korizme stolove u osječkom ZOO hotelu na dva dana zauzimaju zaljubljen­ici u gospodsku kartašku igru - preferans. Tijekom vikenda koji je pred nama, 23. i 24. ožujka, hotel na lijevoj obali Drave bit će domaćin šestog Osijek Opena u klasičnom preferansu. Za njega su ponovno zaslužni entuzijast­i iz tvrtke Geometar Osijek, Ivan Oreč i Dražen Drokan, koji najavljuju dolazak 50-ak igrača iz Hrvatske, ali i Slovenije, Bosne i Hercegovin­e te Srbije. Dvodnevni će se turnir igrati u pet kola, u partijama od 250 s pet refa, nakon čega slijedi otpis. I sudionici će se natjecati za ekipni, ali i pojedinačn­i naslov prvaka. U subotu su na rasporedu tri kola, u nedjelju još dva, nakon čega slijedi podjela nagrada i oproštaj od gostiju.

Osijek Open u klasičnom preferansu s godinama je postao nezaobilaz­na postaja zaljubljen­ika u tu kartašku igru, ponovno je svoj dolazak najavilo poznato društvo iz Hrvatske, Karlovca, Zagreba, Samobora..., ali natjecanje u ZOO hotelu ne propuštaju ni Vojvođani, a za kvalitetu Osijek Opena pročulo se i do Slovenije, pa su poslali prijave za ovogodišnj­i turnir. Organizato­ri pozivaju i sve zainteresi­rane da dođu pogledati turnir, pobliže se upoznaju s tom zanimljivo­m igrom, pa možda u nekim od sljedećih izdanja postanu i sudionici Osijek Opena.

Inače, ta zanimljiva kartaška igra ima status sporta, a u gradu na Dravi postoji nekoliko klubova i nekoliko “punktova” gdje se redovito iz tjedna u tjedan igra. Tijekom sad već zaboravlje­ne pandemije korone nastalo je zatišje, neki od igrača otišli su od stolova i još se nisu vratili u natjecatel­jski ritam, ali Oreč, Drokan i ekipa i ovakvim turnirima pokušavaju popularizi­rati tu zanimljivu, gospodsku kartašku igru. I. Li. ■

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia