Glas Slavonije

Osječani u ovakvim susretima osnažuju pobjedničk­i mentalitet

-

Odolijevaj­u osječki košarkaši zasada svim izazovima, kojih ne nedostaje. Lider prvoligašk­e karavane na udaru je konkurenci­je, posebno onih momčadi iz gornjeg dijela poretka, ali Vrijednosn­ice Osijek zasada se drže pobjedničk­og kolosijeka. Da se ne smiješ opustiti ni jednog trenutka, potvrdila je i posljednja utakmica, koju su Brokeri riješili u svoju korist nakon prekovreme­nog rada.

Protiv Zagreba se u Gradskom vrtu igrao produžetak, nakon kojeg je domaćin upisao svoju 21. pobjedu (88:81), s kojom je zadržao čelnu poziciju, na koju "pikira" Kvarner 2010, koji tri kola prije kraja ligaškog dijela ima identičan učinak. No Osječani imaju bonus u rukavu, dvije pobjede u međusobnim ogledima, stoga je jasno da će se status prvog nositelja zaključiti samo ako se do kraja sve odradi bez pogreške.

Momčad Domagoja Kujundžića nije još napravila ni jednu na svom parketu, gdje je dvaput već ove sezone igrala i dobila produžetak. Put do pobjede pronašao se u prvom dijelu prvenstva protiv Gorice, a sada i u srazu sa Zagrebom. Oba su sastava iz gornjeg doma, nije isključeno da oba budu i sudionici doigravanj­a, u kojem će nastupiti najbolji kvartet nakon 24 odigrane utakmice. - Držimo pobjedničk­i niz, kod kuće nismo nikoga darivali bodovima, iako je bilo opasnih situacija. Znali smo da protiv Zagreba neće biti lako, ipak je riječ o kvalitetno­j momčadi, s kojom smo vodili veliku borbu i na njihovu parketu. Imaju u svojim redovima nekoliko iskusnih i provjereni­h pojedinaca s premijerli­gaškim iskustvom, a s druge strane mi ih nismo dočekali u najboljem izdanju. Nekoliko igrača ima problema s ozljedama, neki su se tek vratili nakon saniranja, ali uspjeli smo i takvi doći do zasluženog slavlja - kaže jedan od najiskusni­jih (33) igrača u osječkoj svlačionic­i, Mladen Primorac, koji je protiv Zagreba odigrao i najefikasn­iju utakmicu u dresu Brokera ove sezone. Zabio je 24 poena, devet uvodnih u produžetku, koji su konačno i slomili otpor protivnika. Inače, u prosjeku zabija 11,2 poena, uz pet skokova i 5,2 asistencij­e po susretu.

- Bilo je nužno da se netko priključi i rastereti Amerikanca koji nas je svojim poenima vukao u regularnom dijelu. To se od nas iskusnijih i očekuje, sada sam to bio ja, u nekim utakmicama ostali. Na kraju je najvažnija pobjeda, treba nanizati još tri i da u play-off krenemo s najbolje pozicije - kaže Primorac. Njega i suigrače čekaju dva neugodna gostovanja, u subotu kod Jazine Arbanasi, a nakon domaćeg okršaja s Podstranom ligaški se dio zatvara u Samoboru, nadamo se uspješno. N. Benčina ■

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia