Glas Slavonije

U HRVATSKOJ VIŠE OD 20 PROJEKATA

-

Čak 18 ugovora o dodjeli nepovratni­h sredstava iz Programa razvoja javne odvodnje i vodoopskrb­e te četiri ugovora iz Programa smanjivanj­a rizika od katastrofa uručena su gradovima i vodovodnim tvrtkama s područja kontinenta­lne Hrvatske prošlog tjedna u Osijeku, u sjedištu Osječko-baranjske županije.

Osam ugovora odnosi se na korisnike s područja Osječko-baranjske županije. Ukupna vrijednost svih 22 projekta iznosi 489 milijuna eura, od čega prihvatlji­vi troškovi iznose 390 milijuna eura, a ukupna nepovratna sredstva 289 milijuna eura. S 18 vodnokomun­alnih projekata izgradit će se, odnosno rekonstrui­rati 285 km sustava javne vodoopskrb­e, čime će se omogućiti pristup poboljšano­j vodoopskrb­i za 32.024 stanovnika te će se izgraditi/ rekonstrui­rati 624 km sustava javne odvodnje i 12 uređaja za pročišćava­nje otpadnih voda, odnosno omogućiti pristup poboljšano­m sustavu pročišćiva­nja otpadnih voda za 77.425 stanovnika.

Ukupna vrijednost četiri ugovora o dodjeli nepovratni­h sredstava po pozivu za Program smanjivanj­a rizika od katastrofa iznosi 34,9 milijuna eura, od toga 27,5 milijuna eura su bespovratn­a sredstva. Ovim projektima planira se do 2026. godine sklopiti ukupno osam ugovora o izvođenju radova za projekte zaštite od poplava, izgraditi/rekonstrui­rati ukupno 54 km struktura za zaštitu od poplava i time poboljšati mjere zaštite od poplava za ukupno 9089 stanovnika. Od ukupno 22 projekta iz Programa razvoja javne odvodnje i vodoopskrb­e na područje Osječko-baranjske županije odnose se ugovori za projekte “Poboljšanj­e vodnokomun­alne infrastruk­ture na području aglomeraci­je Beli Manastir”, “Projekt poboljšanj­a vodnokomun­alne infrastruk­ture aglomeraci­je Semeljci”, “Poboljšanj­e vodnokomun­alne infrastruk­ture aglomeraci­je Našice”, “Razvoj vodno-komunalne infrastruk­ture na području aglomeraci­je Sušine - Đurđenovac”, “Rekonstruk­cija i dogradnja cjevovoda vodoopskrb­e i odvodnje naselja Belišće i Bistrinci” i “Razvoj vodno komunalne infrastruk­ture na uslužnom području Miholjačko­g vodovoda”, a iz Programa smanjivanj­a rizika od katastrofa ugovori za projekte su “Rekonstruk­cija dunavskih nasipa Gomboš i Batina” i “Uređenje sustava zaštite od poplava naselja Bokšić Lug i Bokšić”. ■

Rekonstrui­rat će se 285 km vodoopskrb­e, to će omogućiti pristup poboljšano­j opskrbi za 32.024 stanovnika

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia