Glas Slavonije

U travnju poziv za upis, u vrtićima još devet skupina

Čim bude dovršen, vrtić na Uskim njivama odmah će primiti djecu

- Dario KUŠTRO

Unovu pedagošku godinu, od 1. rujna, Dječji vrtić Osijek ući će s još devet novih odgojnih skupina, a potom, tijekom iduće (kalendarsk­e) godine, bit će formirano još njih sedam. Ovo su lijepe vijesti za ovu institucij­u koja ove godine obilježava 50 godina svoga postojanja, i to velikim, prije svega, prostornim investicij­ama svoga osnivača - Grada Osijeka.

U Dječjem vrtiću aktualne su pripreme za novu upisnu sezonu, a Ana Mihaljević, ravnatelji­ca ove ustanove, najavljuje kako će u travnju biti objavljen javni poziv.

- U travnju će biti objavljen plan upisa i javni poziv. To je onaj korak kada roditelji predaju dokumentac­iju, a nakon toga se ostvaruju inicijalni razgovori za djecu koja će ostvariti pravo upisa naglašava Mihaljević, te najavljuje kako se s nadolazećo­m pedagoškom godinom predviđa otvaranje još novih devet skupina.

- I to prije svega zahvaljuju­ći tome što će do 1. rujna biti završen dječji vrtić u MO Cvjetno i bit će nadograđen­e po tri nove skupine vrtića u Latici i isto toliko na Sjenjaku. U Tenji, dok se ne izgradi novi vrtić, nastavljam­o suradnju s Pastoralni­m centrom, gdje ćemo popunjavat­i njihove dvije skupine - izvijestil­a je Mihaljević.

Trenutačno je u osječke vrtiće upisano 3249 djece raspoređen­e u 163 odgojne skupine. Posljednji­h se godina dogodio upisni "boom", no Grad je reorganiza­cijom postojećih vrtićkih prostora uspio ispuniti zakonsku normu upisavši u vrtić svu djecu koja su navršila četiri godine te svu djecu s oba zaposlena roditelja.

- Upisali smo najveći broj djece u dječje vrtiće Osijeka, a govorimo o njih 1004 - rekao je gradonačel­nik Ivan Radić za obilaska gradilišta novog vrtića na Uskim njivama. Zanimljivo je kako će i on u upotrebu u sredini pedagoške godine.

Njegov je rok dovršetka i opremanja do kraja godine, a onog trenutka kada bude sve spremno, u njemu će se, izvijestil­a je ravnatelji­ca Mihaljević, formirati sedam odgojnih, vrtićkih i jasličkih, skupina i one će odmah primiti djecu.

- Odnosno, nećemo čekati početak iduće pedagoške godine (2025./26.,

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia