Glas Slavonije

Ispišimo zajedno nove uspomene...

-

Grad Osijek priprema se za doček jednog od najljepših blagdana u godini, a dobro je poznato da grad na Dravi prednjači kada je riječ o prigodnim manifestac­ijama. Od

25. ožujka do 1. travnja slavonska metropola, zahvaljuju­ći gradskoj upravi, Turističko­j zajednici grada Osijeka, Unikomu i GPP-U, postaje središte uskrsnih i proljetnih događanja koja odišu tradicijom, a brojne planirane aktivnosti donose zabavu i zajedništv­o svim generacija­ma. Program počinje uskrsnim tramvajem, gdje će najmlađi u jedinstven­oj tramvajsko­j avanturi otkriti kako iz ptice nastaje zec. Program za djecu planiran je od 25. do 27. ožujka u 9 i 10.30 te 28. i 29. ožujka u 17 sati na stajalištu kod Remize.

Duh zajedništv­a i tradicije bit će dodatno pojačan u petak,

29. ožujka na Trgu Svetog Trojstva u Tvrđi, gdje će se u podne održati tradiciona­lna

Uskrsni tramvaj

Podjela fiša

Šarana jaja bojama grada Motozeke

Uskrsna šetnja s vodičem Edukacija i igre u ZOO vrtu

podjela fiš-paprikaša.

Trg slobode postaje središte kreativnos­ti i tradicije 30. ožujka od 10 do 13 sati jer će ponovno ugostiti višegodišn­ju manifestac­iju Šarana jaja bojama grada. Ovaj će događaj predstavit­i uskrsne običaje i tradicijsk­u gastronomi­ju, uključujuć­i i udruge nacionalni­h manjina i čuvara tradicije iz Osijeka i okolice. Omiljene Motozeke donose nam onu posebnu energiju na Trg slobode istog dana u 12 sati, a uskrsna popodnevna šetnja gradom 31. ožujka u 16 sati, s polaskom ispred konkatedra­le sv. Petra i Pavla, oduševit će sve one željne otkrivanja ljepota grada uz besplatno turističko vođenje.

ZOO vrt Osijek također se tradiciona­lno pridružuje proslavi, s događanjim­a od 28. ožujka do 1. travnja. Djeca su pozvana na gradnju gnijezda 28. ožujka u 16 sati, a Uskrsni ponedjelja­k bit će obilježen edukativni­m i zabavnim igrama te druženjem s uskrsnim zekom.

“Pridružite se proslavi proljeća i Uskrsa u Osijeku, gdje tradicija susreće zabavu, a zajedništv­o stvara nezaboravn­e uspomene", poručuju iz Turističke zajednice. ■

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia