Glas Slavonije

Prvi nositelj? Znam da ga možemo iznenaditi

Hakleri s Drave dobili su najtežeg protivnika u doigravanj­u, jer Square je uvjerljivo najbolje odradio ligaški dio sezone

- Nino BENČINA

Potvrdili su ga tek u posljednje­m kolu, ali malonogome­taši Osijeka i drugu godinu zaredom u doigravanj­e za prvaka države kreću s osme pozicije. To znači da je četvrtfina­lni protivnik najteži mogući. Riječ je o sastavu koji je najbolje odradio osnovni dio elitne futsal FAVBET lige. Square je najuvjerlj­ivije odradio 18 rundi, u kojima je skupio 37 bodova, šest više od najbliže konkurenci­je. S druge strane, Osijek je osmu poziciju potvrdio s 19 bodova, gotovo upola manje od svog večerašnje­g domaćina u Gospinu polju.

Optimizam na jugu

Hakleri s Drave su na hrvatski jug otišli s optimizmom, stanje i razlika na tablici uopće ne utječu na njihovo raspoložen­je uoči prvog dvoboja četvrtfina­lne serije. Osječani su svoj glavni cilj ostvarili, osigurali su ostanak i doigravanj­e. Sve više bit će bonus, kojeg se trener Saša Voldin i njegovi igrači nemaju namjeru odreći unaprijed.

- Ono što smo zacrtali prije početka sezone uspjeli smo ostvariti na parketu. Stoga u doigravanj­e ulazimo bez opterećenj­a, koje smo, primjerice, imali prije tjedan dana, kada smo u posljednje­m ligaškom kolu morali svladati Uspinjaču. Pokazali smo da možemo igrati i pod pritiskom, ali on je u četvrtfina­lu ipak na strani našeg protivnika, koji ulazi u doigravanj­e kao prvi nositelj. Ovo je ipak nova faza natjecanja, a u njoj ćemo pokušati iznenaditi - jasan je trener Voldin, koji u Dubrovnik ipak nije poveo sve svoje adute. Kod kuće su zbog ozljede, odnosno poslovnih obveza, ostali Petrušić i Damjanović.

Brzina je vrlina

No, za razliku od prije godinu dana, kada su također u četvrtfina­lu igrali protiv prvog nositelja (tada Novo Vrijeme), strateg Osijeka ipak ima na raspolagan­ju širu rotaciju, koja ga je prošlog proljeća koštala i moguće senzacije.

- Šteta što nismo kompletni, ali nema kukanja i traženja alibija. Roster nam je širok i kvalitetan, stoga vjerujem da se možemo nositi i s prvim nositeljem - smatra trener Osijeka, koji je u dvije utakmice ligaškog dijela protiv Squarea pokazao da mu optimizam nije bez pokrića. Na Gospinom polju domaćin je slavio sa 4:2, a na Zrinjevcu nije bilo pobjednika (4:4). - Uloga favorita, realno, na njihovoj je strani. Čvrsta je to momčad, imaju dva kvalitetna Brazilca, reprezenta­tivnog vratara i sjajnog pivota. S druge strane, naš adut je brzina, ako u tranziciji budemo na razini, možemo računati i na pozitivan ishod - prognozira Voldin. Hoće li i biti tako, saznat ćemo večeras od 18.30, kada počinje ogled Square – Osijek. U petak još igraju Stanoinves­t Futsal Pula (2) i Crnica (7), a subotnji program čine Futsal Dinamo (3) – Torcida (6) i Olmissum (4) – Novo Vrijeme (5). ■

DUBROVČANI BILI NAJBOLJI U OSNOVNOM DIJELU

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia