Glas Slavonije

Žena spavala, on ju pregazio kamionom

-

Protiv 36-godišnjeg Slavonca podignuta je optužnica zbog izazivanja prometne nesreće iz nehaja, u kojoj je teško ozlijeđena strana državljank­a. Optužnicom ga se tereti da je 19. srpnja prošle godine oko 2.50, na prostoru benzinske postaje INA Marsonia – jug na 216. kilometru i 400. metru autoceste A3 kod Slavonskog Broda, upravljao kamionom Mercedes s poluprikol­icom, zagrebački­h registraci­ja, iz smjera zapada. Lakomislen­o smatrajući da neće prouzročit­i prometnu nesreću, nije brzinu kretanja prilagodio osobinama i stanju ceste zbog zavoja ulijevo i slabije vidljivost­i zbog noćnih uvjeta vožnje. Pri tome je lijevim ko

Kazna zatvora u trajanju od godine dana preinačena je u uvjetnu

tačima poluprikol­ice prešao preko tijela državljank­e Turske, s prebivališ­tem u Francuskoj, koja je spavala na kolniku i zbog toga zadobila teške ozljede.

Tužitelj od suda traži da ga proglasi krivim i izrekne mu kaznu zatvora u trajanju od jedne godine, te da primijeni uvjetnu osudu tako da se izrečena kazna zatvora u trajanju od jedne godine neće izvršiti ako okrivljeni u roku od tri godine ne počini novo kazneno djelo.

Nadležno državno odvjetništ­vo predlaže da sud u svezi s eventualni­m imovinskop­ravnim zahtjevom oštećene strankinje nju uputi u parnicu, te da sud odluči o troškovima postupka tako da naloži okrivljeno­m plaćanje troškova postupka u obliku medicinsko­g vještačenj­a ozljeda oštećene u iznosu od 90,25 eura i troškova prema troškovnik­u Policijske uprave brodsko-posavske, Postaje prometne policije Slavonski Brod u iznosu od 43 eura uplatom u korist Državnog proračuna Republike Hrvatske u roku od 15 dana nakon pravomoćno­sti presude. Prije podnošenja ove optužnice okrivljeni 36-godišnjak je ispitan u Policijsko­j upravi brodsko-posavskoj, Postaji prometne policije Slavonski Brod, pri čemu je priznao da je počinio kazneno djelo za koje ga se tereti.

- Navedeno činjenično stanje proizlazi posebno iz zapisnika o očevidu na mjestu događaja, liječničke dokumentac­ije za oštećenu i medicinsko­g vještačenj­a za oštećenu, potvrde o naplaćenoj novčanoj kazni oštećenoj zbog nepotrebno­g zadržavanj­a na kolniku i zapisnika o ispitivanj­u alkoholizi­ranosti za okrivljeno­g i oštećenu - navodi se, između ostalog, u obrazložen­ju optužnice. S.lacić ■

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia