Glas Slavonije

Nije zgodno na ovakvim mjestima prosipati ugled

Imamo ovdje dobre uvjete, tereni su jako dobri. Osjećam da će se igrati dobar nogomet, kaže hrvatski zbornik Zlatko Dalić

- Ivana LIOVIĆ

HRVATSKA BILDA ATMOSFERU ZA EURO

Hrvatska nogometna reprezenta­cija spremna je za prvu akciju u 2024. godini. Vatreni večeras (subota) u 21 sat po našem vremenu igraju protiv Tunisa na prijateljs­kom turniru u egipatskom glavnom gradu Kairu, gdje će se pripremati za nadolazeće Europsko prvenstvo u Njemačkoj. Do Eura je ostalo još dosta vremena, ali Kairo je idealna prilika da Dalić isproba neke nove zamisli, uigrava sastav, ali i na djelu vidi neke igrače kojima traži najbolju poziciju.

Rezultat je bitan

- Pred nama su dvije važne utakmice. Želimo napraviti dobar rezultat, dobru pripremu za Europsko prvenstvo. Kao što sam rekao, ovaj turnir sam zamislio kao team building za momčad, ali isto tako bitan nam je i rezultat, jer ne želimo prosipati ugled - kazao je hrvatski izbornik Zlatko Dalić dan prije početka turnira.

Nije poznato tko će od naših igrača započeti utakmicu u Kairu, ali Dalić ima plan dati priliku svima koje je poveo u Egipat. Gotovo sigurno neće mijenjati provjerenu formaciju 4-3-3, ali testirat će igrače na raznim pozicijama. Nekoliko njih mu nedostaje, a koji bi sigurno imali svoje mjesto u udarnoj postavi - centarfor Ante Budimir, krilni igrač Ivan Perišić i stoper Josip Šutalo. - Želimo isprobati sve igrače i plan je da svi dobiju minutažu. Žao mi je što smo ostali bez našeg napadača Ante Budimira, koji je zbog bolesti ostao u Zagrebu. To je hendikep, a sve ostalo je u redu. Hvala egipatskom savezu što je organizira­o ovaj turnir u tako kratkom roku, veselimo se što ćemo sudjelovat­i - dodao je Dalić. Podsjetimo, turnir na kojem nastupa Hrvatska, Egipat, Tunis i Novi Zeland prvotno se trebao igrati u Abu Dhabiju, ali je došlo do problema i u posljednji trenutak je otkazan i prebačen u Kairo.

- Važno je da su momčadi i program ostali isti. Imamo dobre uvjete ovdje, tereni su dobri. Osjećam da će se igrati dobar nogomet - rekao je Dalić.

Bez podcjenjiv­anja

Dobar nogomet Hrvatska bi trebala pokazati protiv Tunisa, momčadi koja nije u našem rangu, ali je vrlo dobra.

- Tunis je promijenio izborni

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia