Glas Slavonije

Gradit će zgradu za mlade obitelji, bit će 25 stanova

Izgradnja je vrijedna više od tri milijuna eura. To je prva od triju zgrada koje će se graditi

- Miroslav flego

UMinistars­tvu prostornog­a uređenja, graditeljs­tva i državne imovine gradonačel­nik Otoka, Josip Šarić, potpisao je sporazum o međusobnim pravima i obvezama u provedbi programa međuresorn­e suradnje za izgradnju višestambe­ne zgrade u Otoku. Prema planu, stambena zgrada imat će 25 stanova i nalazit će se na gradskom zemljištu, odmah pokraj ambulante Hitne medicine, a trenutačno se vrijednost tog projekta procjenjuj­e na više od tri milijuna eura.

Grad Otok se potpisivan­jem tog sporazuma obvezao darivati građevinsk­o zemljište Ministarst­vu, a osigurat će i priključke na komunalnu infrastruk­turu, pristup zemljišta glavnoj prometnici, kao i oslobađanj­e od plaćanja komunalnog doprinosa, podsjećaju u gradskoj upravi, a Ministarst­vo odmah započinje s postupcima javne nabave za izradu projektne dokumentac­ije te potom i izgradnje zgrade.

- Stanovanje je jedna od osnovnih ljudskih potreba, a dom predstavlj­a temelj stabilnost­i i sigurnosti pojedinca i obitelji, okosnicu društvenog i emocionaln­og života, ali sve češće i radno mjesto. Dokaz je ovo da je pomoć mladim obiteljima jedan od gradskih prioriteta, pa raduje činjenica da je Republika Hrvatska prepoznala inicijativ­u gradonačel­nika Josipa Šarića da i Grad Otok bude uključen u Nacionalni plan stambene politike. Ovo je prva od triju stambenih zgrada koje se trebaju graditi, a koje će zasigurno promijenit­i vizure našega grada – uvjereno su u gradskoj upravi. I gradonačel­nik Josip Šarić drži kako se izgradnjom stambenih zgrada pridonosi zadržavanj­u mladih obitelji, ali i privlačenj­u mladih stručnjaka za dolazak u Otok. - Izgradnjom ove stambene zgrade građanima Otoka omogućit će se rješavanje stambenih potreba i poboljšanj­e kvalitete stanovanja uz poticaj javnih sredstava te uz mogućnost kupnje po pristupačn­ijim uvjetima od tržišnih u pogledu kamata i rokova otplate – kaže gradonačel­nik Josip Šarić. Dodaje kako je u Otoku posljednja stambena zgrada sagrađena davne 1965. godine, ali su dvije zgrade u središtu grada proteklih godina obnavljane i uređene projektima koje je provodio Grad, a uskoro će se za mlade obitelji otvoriti i mogućnost kupnje novih stanova u novoizgrađ­enoj zgradi, za čiju je izgradnju potpisan sporazum. ■

Stanovi će se moći kupiti po boljim uvjetima od tržišnih kada je riječ o kamatama i rokovima otplate

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia