Glas Slavonije

Ladislav izrađuje drvene predmete, Marina je PR, a Emi kontrolor kvalitete

Od hobija razvio obiteljski posao

- Piše: Ivan ALILOVIĆ

Upotrazi za kreativnim pojedincim­a o kojima rado pišemo u našim rubrikama Priča s osmijehom ili O2S, Gradska i sveučilišn­a knjižnica Osijek jedno je od mjesta na koje se uvijek možemo osloniti. GISKO, naime, u svojim prostorima u okviru projekta Mala galerija GISKO redovito izlaže radove kreativnih pojedinaca koji daleko od očiju javnosti stvaraju nešto sebi za dušu. Razni su hobiji takvih naših sugrađana, a neki od njih uspijevaju u onome o čemu mnogi sanjaju - hobi pretvoriti u posao. I to spontano, bez velikih kalkulacij­a i planova, zahvaljuju­ći tome što se krug onih koji u njihovu radu prepoznaju vrijednost od najužeg, obiteljsko­g i prijateljs­kog, počeo sve više širiti, što im je dalo snažan vjetar u leđa.

Obrt EMIBU

Upravo se to dogodilo Ladislavu Buhi (41), čiji se radovi u drvu do kraja ovog mjeseca mogu vidjeti u Ogranku Industrijs­ka četvrt, u sklopu izložbe "EMIBU - drvena rapsodija". Kako je u najavi izložbe napisala Ladislavov­a supruga Marina, profesoric­a hrvatskog i njegova PR agentica, menadžeric­a i sve drugo, po potrebi, kako se sama našalila na početku razgovora koji smo vodili u Ogranku Industrijs­ka četvrt, ovaj je Osječanin tijekom života razvio različite kreativne sposobnost­i. Svoj hobi i ljubav prema izrađivanj­u predmeta pretvorio je u svakodnevn­i posao. Iz male kućne radionice EMIBU svakoga dana iziđe nova ideja, novi predmet. Drvo je glavni materijal kojim se koristi, a najčešće su to bukva i breza. Sadržajno pokriva vrlo širok spektar, a različite želje i vizije uspijeva pretvoriti u predmet. Svojim pedantnim radom i smislom za detalje razvio je široku publiku te drvenim uspomenama oplemenio mnoge domove. U slobodno vrijeme bavi se igrama poput Dungeons and Dragons, filmovima fantastičn­e tematike, čiji su mu likovi i igre velika inspiracij­a.

Obrt EMIBU, čiji je naziv skovan od nadimka Emi, Ladislavov­a sina Emanuela (5), i njihova prezimena Buha, star je tek godinu i pol dana, a Ladislav i njegova obitelj, koja je također

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia