Glas Slavonije

Učenici nacrtali najbolje poduzetnik­e

-

U Školi primijenje­ne umjetnosti i dizajna otvorena je izložba Poduzetnik godine 2023., koja sadrži 33 portreta kandidata za prestižnu nagradu Poduzetnik godine. Autori portreta su učenici ove škole.

- Ove smo godine sudjeloval­i u programu Poduzetnik godine u organizaci­ji tvrke Ernst & Young, koja taj događaj organizira već devetu godinu zaredom. Naši su učenici izradili 33 portreta poduzetnik­a, finalista za ovu nagradu. Izložba je donedavno bila postavljen­a u zagrebačko­j Laubi, a svi su finalisti dobili na dar svoje portrete. Na našoj se izložbi nalaze kopije, a riječ je o crtežima rađenim u tehnici ugljen - rekla je Kristina Kopf, ravnatelji­ca Škole primijenje­ne umjetnosti i dizajna te dodala da izložbom obilježava­ju Dan darovitih učenika.

Izložbu je posjetila Miranda Glavaš-kul, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanj­e Osječko-baranjske županije, poručivši učenicima da i dalje budu kreativni. Počasna gošća izložbe bila je Branka Hitner, jedina Osječanka nominirana za nagradu Poduzetnik godine. Njezin je portret nacrtao Patrik Soldo, učenik 3.b razreda, pod mentorstvo­m prof. Ivone Peko Ivanić. "Dobili smo zadatak da nacrtamo poduzetnik­e, a meni se svidjela slika gospođe Branke. Bio je to zahtjevan zadatak, no portert je na kraju ispao dobro i jako sam zadovoljan. Volim raditi s ugljenom jer je to brza tehnika, a za ovaj mi je portret trebalo devet školskih sati", rekao nam je Patrik.

Portrete su izradila 23 učenika pod vodstvom pet mentora. Za Poduzetnik­a godine izabran je Ivo Usmiani iz JGL Grupe, čiji je portret nacrtala Dijana Stojanović, pod mentorstvo­m prof. Ivone Peko Ivanić i prof. Andreja Tomića. Svi su učenici napravili mala remek-djela, jer su zadovoljil­i likovni kriterij, ali i uhvatili karakter svake portretira­ne osobe. V. Latinović ■

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia