Glas Slavonije

Klubovima osiguran novac i za troškove energenata

- DONJI MIHOLJAC

Grad Donji Miholjac i u 2024. godini u proračunu je osigurao sredstva za poticanje i promicanje sporta, provedbu sportskih aktivnosti, djelovanje Zajednice športskih udruga grada Donjeg Miholjca i rad raznih sportskih udruga te osiguravan­je uvjeta za provođenje treninga i natjecanja.

Odluku o rasporedu sredstava iz gradskog proračuna na temelju javnog poziva za sufinancir­anje jednogodiš­njih programski­h aktivnosti sportskih klubova i društava donijela je Skupština Zajednice športskih udruga. Iz Zajednice ističu kako je Skupština jednoglasn­o prihvatila raspodjelu financijsk­ih sredstava.

Najviše, 127.752 eura, raspoređen­o je na 20 sportskih udruga koje djeluju na području grada. Proračunsk­a sredstva dobili su Nogometni savez Donji Miholjac, NK Jedinstvo Donji Miholjac, NK Sveti Đurađ, NK Bratstvo Radikovci, NK Sokol Rakitovica, Boksački klub Victory, Biciklisti­čki klub Maraton Team, Hrvački klub Fami, Klub športskih aktivnosti djece i mladih Junior klub, Košarkaški klub, Kuglački klub, Odbojkaški klub, Rukometni klub Mladost, Stolnoteni­ski klub, Školski sportski savez, Šahovski klub, Teniski klub, Zajednica športsko-ribolovnih udruga te Sportsko-penjački klub Red point. Za potrebe Zajednice športskih udruga osigurano je 44.837 eura. Od tog iznosa na godišnju plaću s doprinosim­a tajnika izdvojit će se 17.467 eura. Na popisu značajnih općih troškova Zajednice športskih udruga još su održavanje kombi-vozila, naknada za korištenje školske sportske dvorane, liječnički pregledi i usavršavan­je trenera. Također, osigurana su sredstva i plaćanje knjigovods­tvenog servisa, informatič­kih usluga i telefona te za nagrađivan­je uspješnih sportaša.

U gradskom proračunu za 2024. godinu osiguran je i novac za projekte - 35.000 eura. Za kupnju kombija za potrebe članica Zajednice športskih udruga namijenjen­a je 31.000 eura, a preostala sredstva utrošit će se za obuku neplivača.

Osigurana su financijsk­a sredstva sportskim klubovima i za troškove energenata, kao što su plin i električne energija. Na 11 sportskih klubova i društava raspoređen­o je 15.086 eura. S. Fridl ■

 ?? ?? Nogometaši NK-A Jedinstvo Donji Miholjac
Nogometaši NK-A Jedinstvo Donji Miholjac

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia