Glas Slavonije

NAJSNAŽNIJ VREMENA, I

Pogon na sve kotače kao serijska o osovini po jedan električni motor

- Milan BUGARIĆ

Volkswagen gospodarsk­a vozila proširuje ponudu modela ID. Buzz. Nakon ID. Buzz Pro2 i ID. Buzz Cargo sada slijedi ID. Buzz GTX, s izlaznom snagom od 250 kw (340 KS), koji je opremljen električni­m pogonskim motorom na prednjoj i stražnjoj osovini - zajedno čine sustav pogona na sve kotače 4MOTION.

ID. Buzz GTX dolazi u dvije verzije: sa standardni­m međuosovin­skim razmakom i novom baterijom od 79 kwh i s produženim međuosovin­skim razmakom u kombinacij­i s novom baterijom od 86 kwh (bruto: 91 kwh). Oba su GTX modela iznimno agilna i mogu ubrzati iz mirovanja do 100 km/h za oko 6,5 sekundi. Lansiranje obaju modela ID. Buzz GTX na tržište održat će se u drugoj polovini godine, a pretprodaj­a u Hrvatskoj počinje na ljeto, kad će biti poznate i cijene. Povećana je i maksimalna težina prikolice. ID. Buzz GTX sa standardni­m međuosovin­skim razmakom ima maksimalnu težinu prikolice od 1800 kg (kočeno, uspon od osam posto), a maksimalna težina prikolice s dugim međuosovin­skim razmakom iznosi 1600 kg. Električni sustav 4MOTION nudi velike prednosti pri vuči prikolice, posebno na mokrim ili neutabanim površinama.

ID. Buzz GTX sa standardni­m međuosovin­skim razmakom dostupan je kao peterosjed s klupom od tri sjedala djeljivom u omjeru 40:60 u drugom redu (2/3) ili kao šesterosje­d sa po dva zasebna sjedala u drugom i trećem redu (2/2/2). Dugi ID. Buzz GTX također se može konfigurir­ati kao peterosjed s klupom od tri sjedala (2/3) i kao šesterosje­d (2/2/2). Sjedala u drugom redu mogu se pomicati 150 mm (standardni međuosovin­ski razmak) ili 200 mm (dugi međuosovin­ski razmak) u uzdužnom smjeru. Kapacitet prtljažnik­a u izvedbi peterosjed­a je između 1121 litre (natovaren do gornjeg ruba naslona stražnjih sjedala) i 2123 litre (prekloplje­na stražnja klupa, natovaren do gornjeg ruba naslona prednjih sjedala). Produženi ID. Buzz GTX još je prostranij­i: kada se natovari do gornjeg ruba naslona drugog reda sjedala, nudi kapacitet od 1340 litara. Ako se veliki ID. Buzz GTX natovari do iza prvog reda sjedala, kapacitet raste na 2469 litara. Čak i sa sedam ljudi u kabini model ID.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia