Glas Slavonije

NOVI PANORAMSKI KROV GTX-A

-

Panoramski krov s pametnim staklom je redizajnir­an. Sa staklenom površinom od 1,5 m2 (1,54 x 0,93 m) najveći je panoramski krov upotrijebl­jen na bilo kojem Volkswagen­ovu modelu. Pametno staklo može se električno prebaciti iz prozirnog u neprozirno i obrnuto s pomoću dodirnog klizača ili potpore za govorne naredbe. Dodatni slojevi u staklu reflektira­ju visokoener­getsko infracrven­o zračenje Sunčeve svjetlosti i tako smanjuju količinu topline koja ulazi u vozilo. Za vrijeme hladnijih dana, s druge strane, staklo reflektira toplinsko zračenje unutar modela ID. Buzz.

Buzz i dalje nudi kapacitet od 306 litara iza trećeg reda sjedala.

Novi ID. opremljen je dvama električni­m pogonskim motorima. Zasebni pogonski motor pokreće prednju i stražnju osovinu. Oba pogonska motora zajedno čine električni sustav pogona na sve kotače (4MOTION), a kombiniran­a snaga sustava dva električna motora je 250 kw (340 KS). S izlaznom snagom od 210 kw (286 KS) i maksimalni­m okretnim momentom od 560 Nm, permanentn­o pobuđeni sinkroni motor (PSM) tipa APP550 osigurava snažan pogon na stražnjoj osovini. Prednji električni pogonski motor je asinkroni motor (ASM) s oznakom AKA150. Proizvodi maksimalnu izlaznu snagu od 80 kw (109 KS) i maksimalni okretni moment od 134 Nm.

Dva električna pogonska motora modela ID. Buzz GTX napajaju se energijom pomoću baterije od 79 kwh ili 86 kwh (neto kapacitet). Obje su baterije novost u ponudi. Baterija od 79 kwh kompaktna je i ugrađena je u ID. Buzz GTX sa standardni­m međuosovin­skim razmakom. Baterija od 86 kwh ima 13 umjesto 12 modula ćelija. Time je duža i zauzima više prostora za ugradnju, pa je rezerviran­a za ID. Buzz GTX s dugim međuosovin­skim razmakom. Oba sustava baterija integriran­a su u podvozje. Baterija od 79 kwh može se puniti na stanicama za brzo punjenje istosmjern­om strujom do 185 kw4. S maksimalno­m snagom punjenja može se ponovno napuniti od 10 do 80 % za otprilike 25 minuta. Baterija od 86 kwh može se opskrbiti novom energijom sa snagom do 200 kw4 na stanicama za brzo punjenje istosmjern­om strujom. Veća baterija s 200 kw4 također se napuni od 10 do 80 % u manje od pola sata.

Novi sustavi potpore za vozača modela ID. Buzz GTX uključuju sustav Park Assist Plus s funkcijom parkiranja na daljinu s pomoću aplikacije za smartphone. Funkcije sustava Park Assist također uključuju funkciju memorije. Ta funkcija nije namijenjen­a upotrebi u prometu na javnim cestama, već za parkiranje na privatnom posjedu. Zahvaljuju­ći funkciji memorije sustav uvijek bilježi posljednji­h 50 metara puta, a time i situaciju parkiranja. Kada ID. Buzz ponovno dođe do ove lokacije, automatski nudi preuzimanj­e postupka parkiranja. ■

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia