Glas Slavonije

NEXE u Europi puno očekuje, mi pokušavamo spasiti sezonu

NEXE večeras u play-offu Europske lige dočekuje Rhein Neckar Lowen

- Krešimir LACKOVIĆ

Trebao je večeras ponovno ući u našičku dvoranu u kojoj je četiri godine tresao mreže i doživio najljepše trenutke u svojoj karijeri. Halil Jaganjac prije dvije godine NEXE je zamijenio njemačkim Rhein Neckar Lowenom, a upravo su njegov bivši i sadašnji klub upareni u ovogodišnj­em play-offu Europske lige.

Rukometaši NEXE-A večeras (utorak) od 20.45 dočekuje Rhein Neckar Lowen. Jaganjac neće biti u sastavu jer se još uvijek oporavlja od operacije ramena. Dosta problema ima s ozljedama od dolaska u Mannheim. Međutim, unatoč ozljedi trebao je s ekipom doći u Našice.

Viroza pokvarila plan

- Trebao sam doći i veselio sam se dolasku. Dok sam u fazi rehabilita­cije, ne putujem s momčadi, ali ovo je bila prigoda doći ponovno u Našice. Nisam bio tamo praktički od moga odlaska u Njemačku. Međutim, razbolio sam se. Dobio sam temperatur­u. Ide nabolje, ali je zaključeno da nije za mene dobro trošiti se na putovanjim­a. Šteta. Doista sam se razveselio kada sam vidio da ćemo igrati međusobno, ali bar će biti prilika vidjeti se s dečkima kada za tjedan dana dođu k meni u Njemačku. Viroza će proći vrlo brzo. Ima Jaganjac puno ozbiljniji­h zdravstven­ih problema.

- Drugi put sam operirao rame. Upravo sam se počeo vraćati, igrao sam samo obranu dok se potpuno ne vratim u ritam kad mi se dogodilo na treningu da mi je puknula jagodična kost. Međutim, lako za to. Brzo je to sanirano, ali i dalje sam osjetio probleme s ramenom. Išao sam na nove pretrage i snimanja kad mi je ustanovlje­no da mi je oštećena tetiva. U kombinacij­i su bila dva defekta s kojima se igra da se ne radi o šuterskoj ruci. Ponovno sam operiran 24. siječnja, povratak je u takvim slučajevim­a za četiri mjeseca, što znači nema me do kraja sezone.

Možda imaš realniju sliku i na svoju momčad i na NEXE sada kada ih pratiš kao gledatelj.

- U svakom slučaju imam drukčiji pogled kada ih ovako pratim sa strane. Što se tiče Rhein Neckar Lowena, doista ove godine imamo problema s ozljedama. Nisam samo ja ozlijeđen. Dogodili su se i neki odlasci, također ove godine igramo Europu, što prošle godine nije bio slučaj, pa i tu se treba kompletna momčad prilagodit­i. Što se NEXE-A tiče, moram priznati kako me začudila promjena trenera Tamšea.

Kao što ste sami rekli, neke stvari mi je ipak teško komentirat­i kada nemaš potpunu informacij­u, ali me je to iznenadilo. Bilo je nekoliko dana

NEXE-A? Koji su igrači u sadašnjoj momčadi na tebe ostavili najbolji dojam? - Pratim NEXE, kako da ne. Više istina u Europi, a manje u Premijer ligi, premda znam s vremena na vrijeme upaliti i stream za praćenje utakmica u domaćem prvenstvu. Tko me oduševio? Pa ponajprije Kuzmanović Kakvi su odnosi snaga uoči se definitivn­o i kroz klub, predstojeć­ih ogleda u borali i reprezenta­ciju potbi za plasman u četvrtfina­le puno isprofilir­ao. Najviše, Europske lige. iskreno, pratim igrače na - Bit će sigurno jako zanimljivo. mojoj poziciji, i mogu reći I jednima i drugida je Luka Moslavac dosema cilj je prolazak. Kao što gnuo jako visoku razinu. sam rekao. Rezultati Rhein Iskoristio je to što je Cohen Neckar Lowena ove sezone bio ozlijeđen, pa je dobivao nisu dobri i nekako se glei veću priliku. Znate tko mi da da bi se kroz dobar reje bio odličan u prvom dijezultat u Europskoj ligi molu sezone? Lovro Jotić. Odligla spasiti sezona. Što se čan je bio do ozljede, a sada NEXE-A tiče, u Europi vidim da se vratio. Naravje prolazak skupino, i ostali igrači koji su stigli ne postao već neprije svih mislim na Štrkakav standard, leka i Bezjaka su donijeli a plasmanom na NEXE-U novu dimenziju, ali Final four Europske i iskustvo, a svaki igrač s kojima lige što smo sam igrao i koji je i danas ostvarili dok sam u NEXE-U daje svoj doprinos. ja tamo igrao, ambicije u Europi su Gledali smo ga zimus u također narasle. Mannheimu. S tribina SAP Pratiš li još Arene pratio je nastupe reuvijek nastupe prezentaci­je Hrvatske na Europskom prvenstvu. Nije ga bilo u Hannoveru na olimpijski­m kvalifikac­ijama.

- Mannheim je praktički moja domaća dvorana. Tamo igramo domaće utakmice, premda ćemo uzvrat s NEXE-OM igrati u Heidelberg­u. Sve je to tu u krugu od 20-ak kilometane­izvjesnost tko će ga zamijeniti. Došao je trener Veselin Vujović, koji ima trenersko ime i ugled, a to samo pokazuje da je njegovim izborom NEXE potvrdio kako ima visoke ambicije.

Svima cilj - prolazak

ra. U Hannoveru nisam bio jer bez obzira na to što ne igram i ne treniram, ja svakodnevn­o provodim rehabilita­ciju, pa nemam baš vremena putovati. U reprezenta­ciji se dogodilo nešto što je svima nama novost. Imamo prvi put izbornika stranca. Zasad se pokazalo uspješnim i nadam se da će i dalje biti tako.

Oduševljav­a me Kuzmanović, kroz klub, ali i reprezenta­ciju potpuno se isprofilir­ao

Na ljeto će mu suigrač postati Ivan Martinović. - Veselim se tome. S Martinović­em se poznam i prijateji smo još iz kadetskih dana u reprezenta­ciji. Nemam baš u momčadi Hrvata. Istina, trener vratara nam je Dragan Jerković, pa ćemo Martinović­evim dolaskom povećati tu našu koloniju.

Nadaš li se nakon oporavka povratku u reprezenta­ciju i suradnji s Dagurom Sigurdsson­om?

- Idemo korak po korak. Vratiti se, igrati, povratiti formu bez ikakvih bolova, pa ako bude tako, mogu se nadati pozivu u reprezenta­ciju. Veselim se tome da dobijem jednoga dana priliku surađivati sa Sigurdsson­om - zaključio je Halil Jaganjac. ■

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia