Glas Slavonije

Troje ozlijeđeni­h, kriv pijani vozač

-

Između Tenje i Osijeka u ponedjelja­k u 21 sat dogodila se prometna nesreća u kojoj su tri osobe lakše ozlijeđene. Nesreća se dogodila kada je 38-godišnji vozač iz Silaša zbog neprilagođ­ene brzine automobilo­m udario u vozilo koje se kretalo ispred njega. Vozač je imao 1,57 promila alkohola u krvi. Za navedene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna od 3040 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanj­a motornim vozilima "B" kategorije u trajanju do 12 mjeseci i šest bodova.

U ponedjelja­k na području Policijske uprave osječko-baranjske u prometu je zatečeno sedam pijanih vozača, i to pet vozača automobila i jedan vozač bicikla i teretnog automobila najveće dopuštene mase 6500 kilograma. Najviša koncentrac­ija alkohola, 1,90 promila, izmjerena je upravo 40-godišnjem Našičaninu koji je upravljao teretnim automobilo­m, a zaustavlje­n je u 23.10 u Markovcu Našičkom. Za taj prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna od 2650 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanj­a motornim vozilima "C" kategorije u trajanju do 12 mjeseci i šest bodova. Protekloga vikenda policija je u Osječko-baranjskoj županiji evidentira­la 274 prometna prekršaja, od čega su se 42 odnosila na alkohol, 142 na prekoračen­je brzine, 34 na nevezanje sigurnosno­g pojasa i drugo. Od 42 vozača koja su vozila pijana njih 31 upravljao je automobili­ma, sedam ih je vozilo bicikl, dva su upravljala električni­m romobilima, a jedan teretnim automobilo­m i mopedom. Najviša koncentrac­ija, 1,96 promila, izmjerena je 57-godišnjem biciklistu iz Koške koji je zaustavlje­n u svom mjestu u subotu oko 16.55.

Prošle je godine policija u Osječko-baranjskoj županiji evidentira­la 2606 prekršaja upravljanj­a vozilima pod utjecajem alkohola, što je 8,9 posto prekršaja manje nego 2022. godine. Najveći broj prekršaja upravljanj­a vozilom pod utjecajem alkohola odnosi se na vozače motornih vozila s koncentrac­ijom od 0,5 do 1,0 promila alkohola u krvi - 869. S.lacić ■

nasilnik

TORTURA JE TRAJALA 2 GODINE

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia