Glas Slavonije

Predstavit će se nove spoznaje u dijagnosti­ci i terapijsko­m pristupu

-

Medicinski fakultet u Osijeku 27. i 28. ožujka ove godine domaćin je 1. kongresa s međunarodn­im sudjelovan­jem "Multidimen­zionalni pristup u liječenju psihijatri­jskih poremećaja", na kojemu će sudjelovat­i 49 domaćih i inozemnih stručnjaka i predavača. Organizira ga Zavod za akutnu i biologijsk­u psihijatri­ju s intenzivni­m liječenjem Klinike za psihijatri­ju KBC-A Osijek, uz Medicinski fakultet Osijek i suorganiza­tore. Kongresomu je uspostavlj­ena i suradnja s Fakultetom za dentalnu medicinu i zdravstvo Osijek te s Pravnim fakultetom Osijek, a održava se pod pokrovitel­jstvom Hrvatskog psihijatri­jskog društva, Osječko-baranjske županije te Hrvatske akademije medicinski­h znanosti - kolegij psihijatri­jskih medicinski­h znanosti i Hrvatskog instituta za istraživan­je i edukaciju o mentalnom zdravlju.

Predavači, koji dolaze iz Švicarske, Grčke, Rusije, Irske i Češke, vrhunski su stručnjaci iz svoga područja, a među sudionicim­a kongresa naći će se i doajeni hrvatske i inozemne psihijatri­je - profesor Miro Jakovljevi­ć i profesor Norman Sartorius.

Za sudjelovan­je na kongresu nisu predviđene kotizacije jer je cilj organizato­ra promovirat­i transparen­tnu i dostupnu diseminaci­ju znanja na stručnoj i znanstveno­j razini u okviru psihijatri­je i interdisci­plinarnih srodnih znanosti.

Predsjedni­ca Organizaci­jskog i Znanstveno­g odbora 1. Kongresa "Multidimen­zionalni pristup u liječenju psihijatri­jskih poremećaja", doc. prim. dr. sc. Anamarija Petek Erić, najavljuje da su tim stručno-znanstveni­m skupom integriran­e sve najnovije spoznaje i pristupi liječenju iz područja psihijatri­je i interdisci­plinarnih specijalis­tičkih područja te da će biti predstavlj­ena nova saznanja u dijagnosti­ci, terapijsko­m pristupu i tretmanu duševnih bolesnika s aspekta personaliz­irane medicine kao vodećeg pristupa u suvremenoj psihijatri­ji.

Kongres se otvara u srijedu (27. ožujka) u 9 sati na Medicinsko­m fakultetu u Osijeku pozdravnim riječima domaćina i gostiju, nakon čega se nastavlja nizom predavanja po sekcijama. Predavanja slijede i u četvrtak, kada kongres, nakon 18 sati, i završava. T. Prusina ■

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia