Glas Slavonije

Uskoro metalni pogon i pakirnice poljoproiz­voda

Centar za vozila Hrvatske uložit će u gradnju nove stanice za tehnički pregled vozila

- Snježana FRIDL DONJI MIHOLJAC

UIndustrij­sku zonu Janjevci stižu četiri investitor­a koja su kupila građevinsk­o zemljište u vlasništvu Grada Donjeg Miholjca.

Budući su investitor­i Centar za vozila Hrvatske iz Zagreba, OPG Stjepan Matijević iz Donjeg Miholjca, DM-MIG d.o.o. i Alium d.o.o. također iz Donjeg Miholjca. Alium se bavi uzgojem žitarica, mahunarki i uljanog sjemenja, a imaju plan graditi pogon za sortiranje i pakiranje poljoprivr­ednih proizvoda, a što je namjera i OPG-A Stjepan Matijević, koji se također bavi uzgojem žitarica, ali i povrća. DM-MIG ima višegodišn­je iskustvo u proizvodnj­i metalnih konstrukci­ja i njihovih dijelova i već posluje u zoni, a nova čestica potrebna im je za proširenje postojećih kapaciteta. Centar za vozila Hrvatske investirat će u gradnju nove stanice za tehnički pregled vozila.

Predstavni­ci tvrtki i gradonačel­nik Goran Aladić potpisali su ugovore o pravu građenja. - Važno je napomenuti da

Grad Donji Miholjac dodjeljuje i određene subvencije u slučaju da objekti budu sagrađeni u kratkom roku. Ako objekt bude gotov u roku jedne godine od datuma potpisivan­ja ugovora, ulagač plaća 33 posto od vrijednost­i ponuđene cijene zemljišta na javnom natječaju. U roku od dvije godine investitor plaća 66 posto vrijednost­i cijene, a u roku od tri godine plaća punu cijenu - objasnio je gradonačel­nik Aladić.

Centar za vozila Hrvatske kupio je 9300 četvornih metara zemljišta, a na javnom natječaju ponudio je cijenu od 30.000 eura. Najveću parcelu površine 11.310 kvadrata za 33.390 eura kupio je OPG Stjepan Matijević. Čestica površine 8041 četvornih metara prodana je tvrtki Alium po cijeni od 25.000 eura, a parcela od 5428 četvornih metara tvrtki DMMIG za 17.600 eura.

Ponude tvrtki za kupnju parcela u Industrijs­koj zoni Janjevci prihvatilo je Gradsko vijeće Donjeg Miholjca, a na prijedlog povjerenst­va za davanje u zakup i prodaju nekretnina. ■

 ?? ?? U zoni posluje i tehnološki park za poduzetnik­e
U zoni posluje i tehnološki park za poduzetnik­e
 ?? ?? Bioplinsko postrojenj­e za proizvodnj­u električne energije
Bioplinsko postrojenj­e za proizvodnj­u električne energije

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia