Glas Slavonije

Donna je “priva ponovno je naj kao i odbojkaši

Proglašenj­e završeno uz We Are The Cham aktualne i buduće šampione u Osijeku i Osj

- Nino Benčina

laureati

PROGLAŠENI SU NAJBOLJI U PROŠLOJ GODINI

Bez obzira na to što smo već dobro zagazili u olimpijsku godinu, valja se prisjetiti i sportskih dostignuća iz 2023., koja su nam podarile sportašice, sportaši i klubovi grada Osijeka, ali i Osječko-baranjske županije. Akcija je već dobro poznata, Sportaš ‘23, koji broji već 66. izdanje, a i ovo je bilo u organizaci­ji Zajednice osječkog sporta (ZOS), Športske zajednice Osječko-baranjske županije i našeg i vašeg Glasa Slavonije.

Donna i Antonio

Novo je bilo mjesto okupljanja, prvi put svečanost proglašenj­a održana je u Centru za posjetitel­je Tvrđa. Laureati su se ustalili posljednji­h godina, najbolji u prošloj dominirali su i dvije godine prije, a neki su samo nastavili niz. Proglašenj­e je bilo u 12 kategorija.

Tako je najuspješn­iji sportaš grada Osijeka drugi put u tri godine postao Antonio Krajinović (Kickboxing klub Sveti Duh), svjetski prvak u K1 do 75 kilograma, peti sa Svjetskog kupa i državni prvak u četiri discipline (K1, full contact, kick light i light contact) i dvije kategorije (do 75 i 79 kg). - Prošla je godina bila izuzetno uspješna, doista se mogu pohvaliti i ponositi. Na državnoj sam razini sve osvojio, najveći je rezultat svakako svjetski naslov, jedino nastup u Svjetskom kupu nije prošao prema očekivanji­ma, u Budimpešti sam završio na petom mjestu. Nije mala stvar dobiti priznanje u svojoj sredini, ovo je već drugo u gradu, što je samo dodatna motivacija za ovu godinu, u kojoj ću pokušati sve ovo bar ponoviti na amaterskom planu. Ako se pruži i prigoda za profesiona­lne nastupe, spreman sam za sve izazove - kaže najbolji sportaš Osijeka. Na županijsko­j razini priznanje za isti sport, ali drugog borca. Andrej Kedveš iz đakovačkog Kickboxing kluba Blitz lani u studenom izborio je svjetsku titulu u kategoriji do 71 kilograma, a postao je i član Gloryja, nastupio je na turniru najjače kickoboxin­g organizaci­je na svijetu.

Kod sportašica bilježimo jubilarku, Donna Vekić (TK Tennis Talents) “privatizir­ala” je dodjelu, ovo joj je 10. priznanje za najbolju u gradu, a stiglo je i još jedno u OBŽ-U, gdje također već dugo nema prave konkurenci­je. Igrala je lani četvrtfina­le Australian Opena, osvojila WTA 500 turnir u Monterreyu, izborila i finale Berlina, osvojila Hopman Cup, te je godinu završila 23. na WTA listi.

Opet mursaši

Dvostruko slavlje i za odbojkaše s Drave. Mursa-osijek peti put je bez premca u gradu (niz traje od 2019.), a drugi put u županiji. Za to je bilo potrebno osvojiti Kup Hrvatske, igrati finale doigravanj­a za prvaka, a dobri rezultati u CEV kupu i MEVZA ligi nisu bili za bacanje, kao ni uspjesi mlađih dobnih kategorija.

Novi (stari) najsupješn­iji tre

 ?? ??
 ?? ?? MOK Mursa Osijek
MOK Mursa Osijek
 ?? ?? Sokola je zaslužio i Josip Kalem iz Odbojkaško­g kluba Belišće
Sokola je zaslužio i Josip Kalem iz Odbojkaško­g kluba Belišće
 ?? ?? Donna nije u Osijeku pa je po nagradu došao njezin otac Igor
Donna nije u Osijeku pa je po nagradu došao njezin otac Igor
 ?? ?? Kod parasporta­ša/sporta gluhih ekipni primat je pripao ŠUS Svjetlosti
Kod parasporta­ša/sporta gluhih ekipni primat je pripao ŠUS Svjetlosti
 ?? ?? Ivan Šutalo iz NK Olimpija ponio je kući Sokola
Ivan Šutalo iz NK Olimpija ponio je kući Sokola

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia