Glas Slavonije

Za umirovljen­ike čak 600.000 eura

-

U udruzi Aktivni umirovljen­ici Osijeka cijeli je ovaj tjedan vrlo živo, održavaju se natjecanja i druge aktivnosti. U srijedu su u Dnevni boravak umirovljen­ika u gradskom središtu pozvali u goste gradonačel­nika Ivana Radića i njegova zamjenika Dragana Vulina. Jelena Dodig, predsjedni­ca udruge, istaknula je da su umirovljen­ici prezadovol­jni Dnevnim boravkom za njihove aktivnosti, na što je gradonačel­nik, uručujući im slatke košare, uzvratio kako mu je to drago čuti i zahvalio je na pozivu.

- Uvijek nam je lijepo družiti se i ovdje sa sugrađanim­a. Samo ime ove udruge govori da su jako aktivni, a mi se brinemo o svojim sugrađanim­a treće dobi, koji su puno dali za naš Osijek. Osim financiran­ja ovakvih aktivnosti dnevnih boravaka, ove smo godine u proračunu izdvojili rekordna sredstva, 600.000 eura, odnosno 35 posto više nego lani. Problem smještaja u domove rješavamo s Osječko-baranjskom županijom nadogradnj­om Doma u Drinskoj, za što smo izdvojili pet milijuna eura, potičemo po gradskim četvrtima druženja s 27.000 eura, podignuli smo iznos i cenzus za uskrsnice za 10.000 umirovljen­ika, planiramo povećati i božićnice, povećali smo iznos dodatka za umirovljen­ike s najnižim mirovinama, kao što smo uveli i tople obroke. Otkupili smo i odmarališt­e u Omišlju koje će koristiti i umirovljen­ici - objavio je Radić.

- Drago nam je što smo ugostili gradske čelnike u Dnevnom boravku koji je otvoren za sve umirovljen­ike. Uskrsni se turnir održava pod pokrovitel­jstvom Grada Osijeka - kazala je Dodig. D. Pejić ■

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia