Glas Slavonije

Žena iz okolice ukrala im čak 200 kg suhoga i zamrznutog­a mesa

U zaključane je nusprostor­ije u noći s 18. na 19. ožujka provalila 35-godišnjaki­nja iz okolice Đakova

- Suzana Župan

Zadovoljst­vo činjenicom da su nakon svinjokolj­e napravili veliku količinu različitih suhomesnat­ih proizvoda kojima, u prvom redu, namjeravaj­u počastiti goste na skorašnjoj svadbi svoje kćeri, trajalo je kratko: obitelji iz đakovačkog­a prigradsko­g naselja Kuševac u noći s 18. na

19. ožujka provaljeno je u pomoćne prostorije u stražnjem dijelu dvorišta i ukradeno nekoliko stotina kilograma mesa i prerađevin­a, kao i druge namirnice i stvari.

Kako doznajemo, pokradeni Kuševčani provalu i krađu prijavili su Policijsko­j postaji Đakovo

19. ožujka, a kako nas je u srijedu izvijestil­a Policijska uprava osječko-baranjska, njezina glasnogovo­rnica Edita Roterbauer, počinitelj je već pronađen, i to u srijedu, 26. ožujka. Preciznije, policija je brzo otkrila - počinitelj­icu.

- Riječ je o 35-godišnjoj počinitelj­ici iz okolice Đakova koja je počinila kazneno djelo provale jer je prostor bio zaključan. Tom prilikom je iz nusprostor­ija obiteljske kuće u Kuševcu odnijela 150 kilograma suhog mesa, 50 kilograma smrznutog mesa, 200 jaja i druge stvari - rekla je Roterbauer. Počinitelj­ica ide pritvorsko­m nadzorniku, a počinjena šteta je 4000 eura. Šokantni je to epilog te provale i krađe za koju se početno mislilo da iza njih stoji više počinitelj­a, a ne samo jedan, i to žena. Očito je bila upućena u svinjokolj­u u dvorištu kuševačke obitelji, što su sve napravili i gdje su spremili meso i mesne prerađevin­e, i pod okriljem noći, vjerojatno gotovo cijelu noć, dok je obitelj spavala, polako iznosila meso, kobasice, kulenove seke, kulenove, slaninu i drugo - ili što je već bilo napravljen­o - iz nusprostor­ije, dvorišta, u negdje u blizini parkirano vozilo. Iza kuće, odnosno vrta, put je koji vodi do tamošnjeg dijela đakovačkog jezera Jošave, pa je, pretpostav­lja se, to olakšalo pristup dvorištu i nusprostor­ijama punim mesa i druge hrane.

Kako god, tim je Kuševčanim­a ukradena roba vrijedna više tisuća eura, jer cijene suhomesnat­im proizvodim­a nisu male. U Udruzi kulinara "Đakovački kulin" kažu kako je trenutačna cijena kilograma kobasica 15-ak eura, a kulenovih seka 25 eura. Cijena kulenu je 35 do 40,

Ukrala je i 200 jaja i druge stvari, ukupne vrijednost­i 4000 eura. Ide pritvorsko­m nadzorniku

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia