Glas Slavonije

Nije problem poraz od Nijemaca, već mučenje s Porečom i Spačvom

U posljednje tri i pol godine ovo je bila utakmica u kojoj su Gromovi postigli najmanje pogodaka. Samo 19

- Krešimir Lacković

Goran Bare pjeva gdje je nestao čovjek, a mi bimo se svi skupa mogli zapitati gdje je nestao NEXE. Ne samo u utorak navečer, kada je njemački Rhein Neckar Lowen slavio u prvoj utakmici osmine finala Europske lige 19:24, već cijelu polusezonu.

Žao mi je publike

Problemi su nećemo reći počeli, nego izišli na svjetlo dana tijekom utakmice u Sesvetama u kojoj je NEXE poražen pet razlike, a nakon čega je "glavom" platio trener Branko Tamše. Prvo je krenula potraga za trenerom, privremeno na klupu je sjeo Kasim Kamenica, odradio susrete s Gorenjem i Varaždinom. Taj bod u Velenju s kojim bi se NEXE plasirao izravno u četvrtfina­le možda je nedostajao za mirnoću i rad novom treneru. Doveden je Veselin Vujović. Svi znamo njegove kvalitete, ali prije svega stil vođenja s kojim je dokazano znao prodrmati momčad. Vujović to u Našicama zasad ne uspijeva. Čak ni sada nakon stanke kada je dobio malo više vremena. Nije problem izgubiti od bundesliga­ša, ali NEXE se muči u Poreču i Vinkovcima. Rhein Neckar Lowen bio je favorit i prije utakmice, premda ovo im je sezona za zaborav i kako nam je nedavno rekao Halil Jaganjac "kroz Europu pokušavaju spasiti sezonu". Konačnih pet razlike smatramo na kraju ipak nerealnim. Koliko je samo bilo pogođenih vratnica i greda, promašenih čistih šutova. Manuel Štrlek završava utakmicu s tri šuta i samo jednim pogotkom. Bez obzira na manje pokušaja bar je on uvijek bio na visokom postotku preciznost­i. Dugo nije NEXE završio utakmicu s manje od 20 pogodaka. Posljednji put dogodilo se to u studenom 2020. godine. Na gostovanju kod moskovskog CSKA-A postigli su 18. Veselin Vujović i nedavno je rekao da više voli utakmice s manjim brojem pogodaka negoli one koje završavaju s 35:36. Letigitmno. Svaki trener ima svoje zamisli kako doći do uspjeha. Problem je kada rezultat izostane. Onda ti taj plan pada u vodu.

- Kada ovoliko promašiš, onda je teško dobiti i lošiju ekipu od Rhein Neckar Lowena. Imali su fokus svih 60 minuta. Skup je to odličnih pojedinaca u trenutku kada nema rješenja netko ga pronađe. Sjećam se jednog gola od Knorra s 15 metara, a prije toga je Štrlek nama promašio zicer u kontri. Svakome se naravno može dogoditi. Ja sam zadovoljan kako nam je igrala obrana, ali mi igramo napad kakav se igrao prije 100 godina. Sa srednjim bekovima koji vode i driblaju loptom, bez brzog protoka lopte bez dali smo se da ćemo u natrčavanj­a bekova mi dobroj atmosferi kući ne možemo dobiti pro- izvući dobar rezultat. sječnu ekipu. Prekrat- Ovo je daleko od povoljko smo tu, nešto smo nog rezultata. Ići ćemo promijenil­i u obrani, tamo što bolje se predali smo u napadu jako staviti i napraviti što bopuno promašili. Pa mi lji rezultat, ali nas čeka smo promašili pet-šest domaće prvenstvo. U šutova s pivota. To je ovom trenutku više razizrađen šut. I mi izgubimišl­jam o Zagrebu nego mo pet razlike. Žao mi o uzvratu protiv Loweje publike što zbog njih na - rekao je Vujović. nismo ostvarili bolji reDerbi u Našicama na zultat. rasporedu je 7. travnja. Zagreb bi trebao ponuditi odgovor zbog čega je Vujović došao u Našice. ■

Put bez nade ili...

Da, doista, publika je bila ponovno na vrhunskoj razini. Pohvalili su atmosferu i iz tabora Rhein Neckar Lowena, koji igraju utakmice pred punom dvoranom svakoga vikenda. Neće dočekati NEXE u SAP Areni u Mannheimu, gdje igraju većinu svojih utakmica i gdje je zimus i hrvatska reprezenta­cija igrala na Europskom prvenstvu. Dočekat će NEXE u Heidelberg­u, 20-ak kilometara od Mannheima udaljenom sveučilišn­om gradu. Iskreno, za našičku momčad to je put bez nade ili bolje rečeno put s vrlo malo nade. Svjestan je toga i Vujović, koji je priliku protiv Rhein Neclar Lowena dao i darovitom Ognjenu Ceniću.

- Šansa je bila mala, na

- ŠSD OŠ kralja Tomislava. Gledatelja: 2000. Suci: Miklós Andorka, Robert Hucker (Mađarska).

Kuzmanović (8 obrana/2 sedmerca), Račić 3, Bakić 1, Vejin 3, Marguč 4, Radovanovi­ć (1 obrana), Jotić, Manci Mičević 1, Gadža, Bezjak, Štrlek 1, Moslavac 2, Tomić 1, Cenić 1, Cohen, Melić 2.

Löwen: Appelgren (9 obrana), Kirkelokke 3, Jacobsen, Knorr 6, More, Ahouansou, Jensen, Groetzki, Schefvert 1, Reichmann 7, Späth (1 obrana/1 sedmerac), Gislason, Birlehm, Andersen, Zacharias, Kohlbacher 7 Sedmerci: NEXE: 4/6; Rhein-neckar Löwen: 4/7; Isključenj­a: NEXE: 2 minute (Cohen 2); Rhein-neckar Löwen-.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia