Glas Slavonije

Nakon gotovo šest godina stigao - kraj

-

Bivši osvajač Wimbledona, hrvatski tenisač Goran Ivanišević, više nije trener prvog tenisača svijeta Novaka Đpokovića. Suradnja između Ivanišević­a i Đokovića bila je uspješna, trajala je gotovo šest godina, ali sad je na zajednički rad stavljena točka. Iako srpski mediji pišu kako je raskid suradnje šokantan, neočekivan..., u tenisu su to normalne stvari. Nakon određenog razdoblja dođe do zasićenja te igrač ili trener traže drugu opciju.

- Jasno se sjećam trenutka kada sam pozvao Gorana da bude dio mog tima. Bilo je to davne 2018., a Marian i ja smo htjeli uvesti inovacije i unijeti malo magije posluživan­ja u naš duo. Zapravo, ne samo da smo donijeli servis nego i puno smijeha, zabave, broj jedan na ljestvici na kraju godine, rekordna postignuća i još 12 Grand Slamova (i nekoliko finala) od tada. Jesam li spomenuo i malo drame - napisao je Đoković na svom Instagram profilu uz dodatak:

- Goran i ja smo prije nekoliko dana odlučili prekinuti suradnju. Naša kemija na terenu imala je uspona i padova, ali naše je prijateljs­tvo uvijek bilo čvrsto. Zapravo, ponosan sam što mogu reći (nisam siguran da je on) da osim što smo zajedno osvajali turnire, imali smo i sporednu bitku u Parchisiju koja je trajala... mnogo godina. I – taj turnir za nas nikad ne prestaje. Šefinjo, hvala na svemu, prijatelju. Volim te - zaključio je objavu Novak Đoković.

I dok mnogi komentiraj­u prekid uspješne suradnje, Goran se javno ne oglašava. On je dosta zatvoren. Samo je na Instagram profilu stavio srce i sklopljene ruke.

Između tog dvojca bilo je vike, galame, prozivanja, smirivanja..., ali suradnja je bila vrlo uspješna

Navodno su se prvi razgovori o mogućem prekidu počeli voditi nakon završnog Mastersa u Torinu prošle godine. To je nastavljen­o i tijekom prvog ovogodišnj­eg Grand Slama, Australian Opena, na koji je Đoković došao po naslov, ali je u polufinalu naletio na Jannika Sinnera i ispao. Nakon toga Đoković je razočaranj­e doživio i u Indian Wellsu, gdje je poražen u 3. kolu, trenutačno je kod kuće u Beogradu, gdje trenira za nastavak sezone. Nenad Zimonjić trebao bi privremeno zamijeniti Ivanišević­a, no nije poznato tko će biti novi Đokovićev trener. I. Liović ■

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia