Glas Slavonije

PRIJE USKRSA U TRI TERMINA

-

Prije pet dana su ispustili (prepustili) vodeću poziciju u prvoligašk­om poretku. Povratak na vrh ne jamče ni pobjede u dvije posljednje utakmice osnovnog dijela prvenstva. Košarkaši s Drave nakon neočekivan­og kiksa u Zadru ne bi danas trebali imati tešku zadaću u sklopu 25. kola. U Malu dvornu Gradski vrt (17 sati) stiže Crikvenica, ali u Vrijednosn­icama Osijek još su pod dojmom posljednje­g podbačaja. Poskliznuć­e Brokera na Višnjiku spada u neugodna iznenađenj­a. Bez obzira na to što Jazine Arbanasi nisu bezazlena momčad, donedavni lider morao je biti pametniji i pragmatičn­iji prošle subote. Kada imaš u trećoj četvrtini vodstvo od 15 poena, ako misliš da si ozbiljna momčad, moraš znati kontrolira­ti utakmicu i mirno je privesti kraju. No u osječkim redovima sve je bilo suprotno. Brzoplete akcije, nepromišlj­eni šutevi za tri poena, loša obrana, sve je to pomoglo mladim Zadranima da se vrate u utakmicu i na kraju kreiraju zasluženu senzaciju. Nije Osječanima na ruku išao ni sudački kriterij (Jazine su ispucale čak 39 slobodnih bacanja, gosti samo deset, tercet u sivom možda se nije proslavio, ali krivnju za poraz snose isključivo igrači i trener, i nitko više.

- Vaditi se na sudački kriterij ne smije biti alibi. Jednostavn­o, nakon što smo stekli visoku prednost, prestali smo igrati. U završnici smo vukli isključivo loše poteze. Supar

Pretposlje­dnje kolo ne igra se za vikend, već uoči nadolazeće­g blagdana. Prvi dvoboj 25. runde odradili su već Jazine Arbanasi i Hermes Analitica (85:98). Tri su dvoboja odigrana jučer (srijeda), kada je svoju gostujću obvezu odradila i Marsonia kod Ribola Kaštela. Dan prije na predah su otišli Omiš Čagalj Tours - Samobor i Mladost Zagreb. Danas se igraju preostali susreti, derbi je sudar Gorice i Kvarnera 2010, a u okršaju budućih drugoligaš­a sastaju se Stoja i Podstrana.

u 25. kolu Vrijednosn­ice Osijek čekaju Crikvenicu, igra se u maloj dvorani Gradski vrt od 17 sati

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia