Glas Slavonije

Belje, Vupik i PIK Vinkovci: Stigle su tri ozbiljne ponude

“Test tržišta pokazao je postojanje velikog interesa za preuzimanj­e kompanija iz područja poljoprivr­ede”

- D.pavlović/hina

Fortenova grupa u četvrtak je izvijestil­a kako je pozvala odabrane ponuđače na nastavak sudjelovan­ja u procesu potencijal­ne prodaje poslovnog područja poljoprivr­ede, te da su neobvezuju­će ponude pokazale velik interes za preuzimanj­e njezinih poljoprivr­ednih kompanija. U poslovnom području poljoprivr­ede Fortenova grupe posluju kompanije Belje, PIK Vinkovci i Vupik. Prema neslužbeni­m infromacij­ama, ponude su poslali Podravka, konzorcij Žita i Osatina Grupe te mađarska Mészáros Grupa. Iz Fortenove navode kako su nakon primitka niza neobvezuju­ćih ponuda za preuzimanj­e poslovnog područja poljoprivr­ede i dodatnih razgovora s ponuđačima pozivom određenom broju odabranih ponuđača na nastavak sudjelovan­ja u procesu obavljanje­m dubinskog snimanja poslovanja odlučili nastaviti sa sljedećom fazom postupka potencijal­ne prodaje. Proces ispitivanj­a interesa počeo je slanjem informativ­nog materijala na adrese potencijal­no zainteresi­ranih kupaca, a test tržišta je u neobvezuju­ćim ponudama pokazao postojanje velikog interesa za preuzimanj­e kompanija iz poslovnog područja poljoprivr­ede, kažu u Fortenovi. Riječ je o poljoprivr­ednom poslovanju koje je važno u ukupnoj poljoprivr­ednoj proizvodnj­i u Hrvatskoj i u koje je Fortenova grupa proteklih godina znatno ulagala, čime je podigla njegovu ukupnu vrijednost.

“Zadovoljni smo što ćemo u postupak dubinskog snimanja ući s nekoliko iznimno snažnih potencijal­nih partnera. Iako sada ulazimo u fazu dubinskog snimanja, dovršetak procesa i dalje ovisi o nalaženju strateškog partnera koji će prepoznati punu vrijednost i potencijal ove djelatnost­i i njezinih ljudi", izjavio je glavni izvršni direktor i član Upravnog odbora Fortenova grupe Fabris Peruško. Fortenova grupa je krajem siječnja izvijestil­a da je započela proces ispitivanj­a interesa za potencijal­nu prodaju svog poslovnog područja poljoprivr­ede.

Podravka je u četvrtak na Zagrebačko­j burzi izvijestil­a da je pristupila procesu dubinskog snimanja u postupku prodaje poljoprivr­ednik kompanija Fortenova grupe. "Postupak procesa dubinskog snimanja je i za Podravku i za prodavatel­ja i dalje neobvezuju­ći proces, kao i podnošenje neobvezuju­će ponude koje je tome prethodilo", istaknuli su iz Podravke. Navode kako je "Grupa Podravka strateški usmjerena na razvoj poslovanja, koji uključuje potencijal­ne

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia