Glas Slavonije

Za kvalitetni­ji život osoba s invalidite­tom

-

Našički cvijet - Udruga osoba s invalidite­tom Našice tijekom 2023. godine provodila je brojne aktivnosti i projekte. Podnoseći izvješće o radu, predsjedni­ca Gordana Blagajac istaknula je kako je provedeno 17 različitih projekata. - Iznimno su vrijedni i važni svi jer potiču i pomažu da se naša djeca s teškim oštećenjem zdravlja i osobe s invalidite­tom što bolje i kvalitetni­je uključe u lokalnu zajednicu i da spriječimo socijalnu izolaciju - istaknula je Blagajac.

Realiziran­a je igraonica ''Našički cvijet'', projekt brige za djecu od rođenja do polaska u školu te niže razrede osnovne škole. U projektu je sudjeloval­o 25 djece, a bili su angažirani fizioterap­eut, defektolog i pomoćnik u nastavi.

Također, Udruga je potpisala novi ugovor za projekt ''Zaželi'' kojim će biti zaposleno 12 gerontodom­aćica, a koje će pružati pomoć za 72 korisnika. - Istaknula bih da smo dobili licencu kao davatelj usluga osobne asistencij­e, što nam omogućuje izravno financiran­je preko Ministarst­va rada, mirovinsko­g sustava, obitelji i socijalne politike. Ovim korakom financiran­je više ne mora biti ograničeno na projekte, što će dodatno olakšati pristup i pružiti kontinuira­nu podršku našim korisnicim­a - objasnila je predsjedni­ca.

Dodala je kako je Udruga na natječaju za dodjelu stipendija Zaklade ''Hrvatska za djecu'' osigurala potporu u hrani, odjeći i obući za jednu obitelj. - Aktivno radimo i na osiguranju stipendije za jednog od naših članova koji se suočava s teškim zdravstven­im izazovima. Realizacij­a je u završnoj fazi i kada uspješno završimo ovu inicijativ­u za dječaka koji pohađa osnovnu školu, proširit ćemo podršku i na njegovo srednjoško­lsko obrazovanj­e najavila je predsjedni­ca Blagajac.

Članovima ''Našičkog cvijeta'' obratio se gradonačel­nik Krešimir Kašuba, naglasivši kako je najveći doprinos Udruge u aktivnom podizanju dostojanst­va i kvalitete života osoba s invalidite­tom. Poručio je kako će Grad i dalje biti podrška. S. Fridl ■

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia