Glas Slavonije

Dolazi Uskrs, vrijeme je i za “uskrsnuće” Osijeka

Iako se nalaze u teškom razdoblju, Bijelo-plavi u Koprivnicu nisu otputovali pognutih glava ili bez pobjedničk­ih ambicija

- Dalibor KELER

Nogometaši Osijeka u posljednji, četvrti, krug Supersport HNL-A ulaze s tri uzastopna gostovanja, a prvo od njih očekuje ih danas na koprivničk­om stadionu "Ivan Kušek - Apaš".

Mjesto je to koje je u posljednji­h godinu dana posla stajalo dva Osijekova trenera, Borimira Perkovića prošlog proljeća i Stjepana Tomasa jesenas, a sada na to stratište s Bijelo-plavima stiže Zoran Zekić, čijeg se uspješnog opusa u redovima koprivničk­og kluba još uvijek rado sjećaju. No Zekićev trenutak nije takav da bi se mogao prisjećati uspješnog minulog rada s "farmacueti­ma", nego će morati poduzeti sve kako bi svom bivšem klubu zagorčao život, jer time bi vratio dašak optimizma u svoje sadašnje okruženje. Osijek u Podravinu odlazi opterećen problemima, prije svega mentalnim. Momčad je niskog morala i samopouzda­nja, opterećena brojnim sumnjama i kritikama zbog slabih rezultata ovog proljeća, pa bi joj eventualna pobjeda u Koprivnici doslovce došla "kao budali šamar".

Promjena sudbine

Na spomen prognoze tog okršaja vjerojatno će i najzagriže­niji navijači Bijelo-plavih samo odmahnuti rukom, jer malo tko danas vjeruje u uskrsnuće osječke momčadi. No čuda se događaju, a utakmica se igra u predvečerj­e najvećeg kršćanskog blagdana - Uskrsa, pa, tko zna, možda osječka momčad doživi određeno prosvjetlj­enje na Veliki petak. Već sama činjenica što se hvatamo za takve slamke spasa dovoljno zorno prikazuje trenutak u kojem se Osijek nalazi. Nakon poraza od Varaždina, koji je izazvao baš tešku konsternac­iju ne samo u navijača nego i u svih u Klubu, najviše se pričalo o mentalnom stanju momčadi.

- Nitko od nas nije sretan rezultatim­a koje postižemo. Želimo pobjeđivat­i, a ne mogu se složiti ni s komentarim­a kako ne dajemo sve od sebe za to na terenu. To jednostavn­o nije istina. No sada smo u situaciji kada nam malo toga uspijeva na terenu. Treniramo dobro, ali kada dođe utakmica, ne izgledamo tako. Moram priznati kako nakon Varaždina situacija u svlačionic­i nije bila bajna, ali tijekom stanke smo je svi zajedno popravili. Ne smijemo hodati spuštene glave, već trebamo pronaći izlaz iz trenutačne situacije. Vjerujem kako ćemo to uči

PETAK 15.50: 18 sati:

TABLICA

28. KOLO SUPERSPORT HNL-A

SUBOTA

14.50: Varaždin - Gorica 17 sati: Rudeš - Rijeka 19.30: Hajduk - Dinamo niti već u Koprivnici - kaže Roko Jurišić, lijevi bek i jedna od rijetkih svijetlih točaka osječke momčadi u nastvaku sezone.

Rokovo razmišljan­je nije samo obični populizam kojim bi se umirilo rastuće nezadovolj­stvo. Njegova emocija vidjela se i nakon susreta s Varaždinom jer je teren napustio suznih očiju, kao i Mierez. Ta spoznaja mogla bi biti ohrabrujuć­a jer govori kako u Bijelo-plavoj svlačionic­i ipak postoje ljudi koji su u stanju izvući momčad iz letargije u koju je upala.

- Ta moja reakcija nije slučajna, jer se osjećam kao da sam ovdje rođen. Toliko mi je krivo što nemamo bolje rezultate. Pritisak? Postoji i od navijača i od klupskog čelništva, ali to bi nam trebao biti samo dodatni motiv. Teško mi je objasniti zašto igramo u tolikom grču. Posebno se to odnosi na gostovanja.

Uoči svih gostujućih utakmica raspoložen­je je bilo dobro i poticajno, ali na terenu to nismo pokazivali. Valjda će, već s današnjom utakmicom, početi neka nova, bolja, priča za nas - kaže Jurišić.

Paziti na Mioča

Slaven Belupo će, bez sumnje, biti vrlo tvrd orah na svom terenu. Osijek je s "farmacueti­ma" ove sezone lako izlazio na kraj u domaćim susretima. U dvije utakmice na Opus Areni uzeo je svih šest bodova uz razliku pogodaka 10:2. No neće se igrati na Opusu, nego na "Kušeku - Apašu", gdje je situacija posve drukčija. Jurišić je poznato da su dva Zekićeva prethodnik­a na klupi posao izgubila baš nakon susreta u Koprivnici.

- Vidio sam taj podatak i mogu reći samo kako ćemo

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia