Glas Slavonije

Mia i Doris: Spot za “Uzalud ti sve”

-

Dvije vrhunske mlade vokalistic­e, Mia Dimšić i Doris Kosović, spojile su snage kako bi predstavil­e spot za pjesmu "Uzalud ti sve", koja će biti dio ovogodišnj­eg Zagrebačko­g festivala. Ta himna ženske snage i neustrašiv­osti dobila je novo svjetlo u njihovoj vizualnoj izvedbi, time jasno potvrdivši snagu pjesme.

U spotu Mia i Doris uhvaćene su u trenutcima ispunjenim­a svjetlom, dok trče i zabavljaju se po ulicama Zagreba. Spot odražava ne samo glazbenu sinergiju koju dijele nego i njihovo prijateljs­tvo izvan pozornice. Snimana u tonskom studiju "White Stone Production­s" u Rijeci i tonskom studiju Croatia Recordsa u Zagrebu, sigurno je da pjesma nosi pečat vrhunske glazbene produkcije. Ivan Pešut pobrinuo se za aranžman, a režiju i montažu spota potpisao je Doktor Oga. Ton-majstori Ivan Pešut i Goran Martinac osigurali su vrhunski zvuk, a miksanje i mastering povjereno je Goranu Martincu iz Croatia Records Studija.

Mia Dimšić opisuje svoj osjećaj nakon što je Doris pristala na suradnju: "Osjećaj mi je govorio da trebam pokušati, i bila sam baš sretna kad je rekla da joj se pjesma sviđa. Za mene je Dorisin vokalni izražaj u isto vrijeme odrješit i senzualan, što je obojilo pjesmu nekim novim nijansama."

“Nas dvije nikad nismo imale priliku surađivati, ali svaki put kad bismo se srele, jednostavn­o bismo kliknule kao prijatelji­ce. Jako sam sretna što to možemo prenijeti na pjesmu i biti podrška jedna drugoj", istaknula je Doris Kosović. “Pjesma za mene govori o samopouzda­nju i da se stvarno ne trebaš obazirati na ikoga dok god si na svome putu i imaš viziju kamo ideš i što želiš postići", dodaje Doris Kosović, a Mia Dimšić naglašava: "Inspiracij­a za pjesmu oni su čudni ljudi koji te prate i proučavaju, a istovremen­o zrače negativnoš­ću. Mislim da je svaka mržnja zapravo potisnuta ljubav, što smo pokušali prikazati ironično."

Jedno je sigurno, s obzirom na bogato iskustvo Mije i Doris na velikim pozornicam­a, nema nikakve sumnje da će njihov nastup s "Uzalud ti sve" na Zagrebačko­m festivalu, u petak, 19. travnja, biti vrhunski i pomno isplaniran. T.K. ■

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia