Glas Slavonije

Rezultat prvog dvoboja kvalitetan je temelj za potvrdu finalne vize

-

korak je napravljen, ali ostao je još jedan koji dijeli košarkaše Vrijednosn­ica Osijek od plasmana u finale doigravanj­e za prvaka Prve hrvatske lige. Brokeri vizu žele potvrditi večeras (19 sati) u Samoboru protiv istoimenog domaćina, koji je nedavno kod kuće i uzeo mjeru Brokerima. Bilo je to prije deset dana u borbi za bodove, koji su tada važniji bili domaćinu, jer je pobjedom i osigurao doigravanj­e. Ali ako je suditi po prvoj utakmici, polufinale bi trebalo biti krajnji domet momčadi za koju igra proslavlje­ni reprezenta­tivac Krunoslav Simon, a koju s klupe vodi njegov otac Đuro, koji je i sam svjestan tko je favorit večeras, ali i u ovoj seriji.

- Razbio nas je Osijek u prvoj utakmici. Uspjeh je što smo izborili play-off, ali smo ga otvorili bez potrebne energije, igra nam je bila bez glave i repa. Naravno da za to odgovornos­t snosi trener, ali ne mogu se amnestirat­i ni igrači. Suparnik nas je nadigrao u svemu, nadskakao nas je, zabio puno poena iz reketa, tako da njegov vanjski šut i nije bio neki važan faktor. Nema nam druge, moramo biti bolji i pokušati se dovući do treće utakmice, što, prema viđenom u prvoj, neće biti lagano - objektivan je trener Samobora, koji se sigurno neće predati bez borbe.

Rezultat 99:69 ne bi smio i neće uspavati ni zavarati Brokere. Ali on pokazuje odnos snaga tih dviju momčadi, koji je u subotu u Gradskom vrtu izražen s možda (pre)velikom razlikom. Treba reći da su u posljednjo­j četvrtini oba trenera odmarala glavne snage, a do tog trenutka VROS je imao prednost nešto veću od 20 poena. Ne smije se ipak zaboraviti da se nedavno izgubilo u Samoboru, a taj scenarij pokušat će se večeras izbjeći. - Nismo bili tada kompletni, raspoložen­i za igru, što u prvoj utakmici doigravanj­a nije bio slučaj. Odradili smo je kvalitetno u oba smjera, na vrijeme smo sve prelomili, čak nije bilo potrebe za maksimalno­m potrošnjom stožernih igrača. Naravno, očekujemo danas ipak opasnijeg protivnika, koji igra na svom parketu i koji će nastojati produžiti seriju. U slučaju da odigramo kao prvi dvoboj, mogli bismo sve riješiti u dvije utakmice, što i priželjkuj­emo ostvariti, uz maksimalan respekt suparnika - smatra trener košarkaša s Drave Domagoj Kujundžić.

Dvokorakom u finale, bio bi to idealan scenarij. Izbjegle bi se moguće neugodnost­i, koje u majstorica­ma nisu rijetka pojava, a dobilo bi se pritom i dovoljno vremena pripremiti se za finale. U drugom polufinalu prvi nositelj je također bio uvjerljiv na svom parketu. Kvarner 2010 lako se obračunao s Goricom (93:70), koja će danas poslijepod­ne (16 sati) biti u ulozi domaćina. Ako bude prema planu i programu, večeras bi sudionici finala mogli biti poznati. N. Benčina ■

Prije tri dana Brokeri su odlično izdanje kod kuće začinili i visokom pobjedom (99:69) protiv Samobora

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia