Glas Slavonije

Mursaši kod Ribola Kaštela priželjkuj­u reprizu Kup izdanja

- Nino BENČINA trener osječkih odbojkaša

Napokon su na red došle i prve utakmice polufinala doigravanj­a odbojkaša za prvaka države. Četvrtfina­lna serija završena je prije gotovo mjesec dana, Mursa-osijek ju je zaključila dvokorakom protiv Kitro Varaždina, pobjedom 23. travnja u maloj dvorani Gradski vrt. Nakon toga uslijedila je stanka zbog obveza mlađih hrvatskih selekcija, u koje su bili uključeni i neki mladi odbojkaši s Drave. No sada je ponovo fokus na klupskim obvezama, a pred mursašima je večeras od 19.30 sati prva polufinaln­a utakmica u dvorani u Kaštel Starom. Tamo ih čeka drugi nositelj (Osječani su završili mjesto iza u osnovnom dijelu Superlige), Ribola Kaštela, koja je posljednju službenu utakmicu odigrala 16. ožujka. Bili su slobodni u četvrtfina­lu, a sada će u ovoj seriji pokušati pomrsiti računicu klubu koji ima želju plasirati se u drugo uzastopno finale.

Neće to biti nimalo lagan zadatak, ali u osječkim redovima vjeruju da mogu pronaći pobjedničk­u formulu, usprkos tome što se u ne baš pravom trenutku (kada je uopće pravi?) događaju neke promjene, koje bi mogle imati utjecaja na izdanja na parketu. Naime, tri dana prije dvoboja u Kaštelima klub je raskinuo suradnju s trenerom Milanom Bratićem, koji je posljednja dva mjeseca bio u ovoj ulozi. Momčad očito nije s njima našla onaj potrebni "klik". Uz to i njegova nemogućnos­t prisutnost­i uz teren tijekom utakmica zbog neriješene papirologi­je svakako nije slika dostojna kluba koji se bori za domaće trofeje. Ova promjena, druga u sezoni, za razliku od prethodne (odlazak Teperta), ne bi trebala rezultirat­i i nekom vrstom šok-terapije u svlačionic­i. Ni- Naravno da ćemo odmah tražiti našu prigodu, bilo bi sjajno doći onda u mogućnost finalnu vizu tražiti kod kuće. Imamo iskustvo ovosezonsk­ih pobjeda u Kaštelima, a i u onom porazu smo imali dobar uvodni set, nakon kojeg se dogodio neshvatlji­v pad.

šta se puno ne mijenja jer će trenersku rolu preuzeti Zvonimir Bogdanović, koji ionako u pravilu to i radi kada se ostane bez glavnog čovjeka na klupi. - Ove promjene ne bi smjele utjecati na naša izdanja u završnici sezone. Ako i budu, nadam se da će reakcija igrača biti pozitivna. Imali smo dosta vremena za pripremu, saniranje nekih ozljeda, ali nažalost bez nekih ćemo igrača i odraditi ovu, nadamo se i sljedeću seriju. Ozljeda je iz stroja ponovo izbacila standardno­g libera Busak-vidakovića, a s druge se strane oporavio srednji bloker Perillus. Ostali su svi na raspolagan­ju, motivirani za dvoboje s Kaštelanim­a - kaže Bogdanović. Početkom ožujka Mursa-osijek je u superligaš­kom obračunu, koji je odlučivao o drugom mjestu, poražen u sklopu 20. kola u četiri seta. Tjedan dana prije toga, krajem veljače, na istom se mjestu slavila pobjeda u polufinalu Kupa Vinko Dobrić. Osječani su tada bili dominantni u sva tri seta, što znači da i večeras imaju pravo na optimizam. Naime, Kaštelanim­a je slavlje u prvenstvu donijelo prednost domaćeg parketa, što znači da ako žele ponovo do finala, Osječani moraju upisati bar jednu pobjedu na strani.

- Naravno da ćemo odmah tražiti našu prigodu, bilo bi sjajno doći onda u mogućnost finalnu vizu tražiti kod kuće. Imamo iskustvo ovosezonsk­ih pobjeda u Kaštelima, i u onom porazu smo imali dobar uvodni set, nakon kojeg se dogodio neshvatlji­v pad. Vjerujem da to sada neće biti slučaj. Serija se igra na dvije pobjede, nije važno gdje ih ostvariš, stoga idemo utakmicu po utakmicu - jasan je trener Zvonimir Bogdanović. Prva je večeras u Kaštelima, a osječki uzvrat na programu je već u petak. Bilo bi sjajno da ga domaćin dočeka u pobjedničk­om raspoložen­ju. ■

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia