Glas Slavonije

VAUČERI ZA UČENJE HRVATSKOG

-

Učenje hrvatskog odvijat će se u obliku kratkih neformalni­h programa u trajanju od 70 sati, prilagođen­ima sektorima u kojima su strani radnici zaposleni. HZZ vaučerima financira dio troška pohađanja programa na sljedeći način: 50 % za osobu zaposlenu kod poslodavca koji zapošljava više od 250 radnika, 60 % za osobu zaposlenu kod poslodavca koji zapošljava do 250 radnika, 70 % za osobu zaposlenu kod poslodavca koji zapošljava do 50 radnika. Dio se troška obrazovanj­a koji ne sufinancir­a HZZ plaća na početku provedbe programa, a HZZ isplaćuje preostali iznos po završetku provedbe programa, navodi se na mrežnim stranicama HZZ-A. matike, koja mi je najveći izazov", dodao je.

Unatoč tome što je ponekad "izgubljen u prijevodu", Bahadur savjetuje i drugim stranim radnicima da se trude što više služiti hrvatskim jezikom u svakodnevn­oj komunikaci­ji. "Samo se tjerajte što više govoriti i gledajte puno videa na hrvatskom, da vam jezik uđe u uho, i sve će biti O.K.", savjetuje. Badahur može iskoristit­i i ponudu Hrvatskog zavoda za zapošljava­nje (HZZ), koji preko sustava vaučera nudi učenje hrvatskoga jezika stranim radnicima iz trećih zemalja u sektorima i zanimanjim­a gdje je poznavanje hrvatskoga jezika ključno za kvalitetno obavljanje posla, kao i povratnici­ma iz iseljeništ­va i njihovim potomcima te strancima pod privremeno­m zaštitom.

Detalje o ponudi moguće je naći na poveznici https://vauceri.hzz.hr/vauceri-besplatno-stjecanje-vjestina/ucenje-hrvatskog-jezika/korak-1 (na hrvatskom i engleskom jeziku). ■

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia