Glas Slavonije

Nikada više investicij­a na Jugu 2. Novi asfalt Viškoj, sedamnaest­oj ulici zaredom

- Eura utrošeno je u uređenje Viške ulice u dužini od 365 metara

Uutorak otvorena Viška ulica sedamnaest­a je ulica zaredom koja je rekonstrui­rana u gradskoj četvrti Jug 2, a na otvorenju su, osim zadovoljni­h Jugovaca i stanara, bili zamjenik gradonačel­nika Dragan Vulin i predsjedni­k Vijeća GČ Jug 2 Igor Pandžić, koji je ujedno i direktor Unikoma, tvrtke čija je građevinsk­a operativa odradila i ovaj posao.

- Sa zadovoljst­vom mogu reći da su radovi gotovi, pa čestitam izvođaču na dionici od 365 metara, koja je iznosila 65.000 eura. Ovo je samo jedna iz skupine investicij­a u ovoj četvrti i Osijeku, kojih je, usuđujem se reći, više nego ikada dosad. Sredstva za prioritete gradskih četvrti i mjesnih odbora povećana su više od 25 posto u odnosu prema 2021. godini. U GČ-U Jug 2 za ovu godinu iznose 90.000 eura. Sve prioritete četvrti i odbora izvodi gradska tvrtka, kvalitetno i na vrijeme. U Osijeku se izvode radovi na 84 projekta ukupne vrijednost­i koja premašuje 350 milijuna eura. Zbog toga se ispričavam svima koji prometuju ulicama u gužvama i čepovima i molim za razumijeva­nje jer drukčije ne možemo izvesti ove investicij­e - kazao je Vulin.

Pandžić je spomenuo da su uz novi asfalt popravljen­i poklopci i rešetke slivnika u ulici koju su nominirali

65.000

s Gradom Osijekom za prioritetn­u obnovu jer je bila u lošem stanju. Iz redovitog održavanja radio se nogostup u Srijemskoj od OŠ “Grigor Vitez” do kružnog toka na Divaltovoj. Slijedi sanacija ostalih nogostupa iz prioriteta Četvrti, postavljan­je klupa, spremnika za otpad, sprava na dječjim igralištim­a kako bi bilo sve spremno za lijepe proljetne dane. Jugovci cijene što je toliki broj ulica saniran jer je to podignulo kvalitetu života u cijelom naselju. Zahvalio je gradskoj upravi bez koje, rekao je, to ne bi bilo moguće. Stoga se nada nastavku partnersko­g odnosa koji donosi takve rezultate. D. Pejić ■

Desetak je članova Udruge logoraša srpskih koncentrac­ijskih logora OBŽ-A u utorak, zajedno s isto toliko studenata smjera Hortikultu­ra Fakulteta agrobioteh­ničkih znanosti u Osijeku, uređivalo okoliš Spomen-obilježja najveće razmjene logoraša iz Domovinsko­g rata, u Nemetinu. Suradnja je to koja traje još od 2015. godine, podsjetio je predsjedni­k udruge Damir Buljević dodajući kako se uz stručnu pomoć studenata hortikultu­re člano

Oplemenili Okoliš Spomen-obilježja logorašima Srpskih logora u nemetinu

⬤ vi udruge sadnjom različitih vrsta bilja, cvijeća i grmova uče i relaksiraj­u, a sve s ciljem da se oplemeni prostor oko Spomen-obilježja. Želja im je, kaže, stvoriti takvo okruženje koje će putnike namjernike privući svojom ljepotom i koji će ovdje naći ugodan prostor za odmor. Uređenju prostora Spomen-obilježja priključio se donacijom bilja i osječki Unikom, čiji su djelatnici također pomagali u radovima. T.P.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia