Glas Slavonije

Turbani i marame za bolesnice

-

Za onkološke bolesnice koje se liječe u Općoj županijsko­j bolnici u Požegi Županijska liga protiv raka Požega pripremila je kao dar pedesetak turbana i marama. Njihova izrada nastavak je projekta Obrtničke škole Požega iz prošle godine, kada su prof. Vesna Dumančić i Mirjana Kosina kroz školski projekt izradile prvu donaciju pacijentic­ama. Ovaj nastavak financiral­a je Županijska liga protiv raka, a kako saznajemo, nije kraj toj humanitarn­oj aktivnosti. "Izradu turbana i marama financiral­i smo iz priloga koje dobivamo za aktivnosti Lige protiv raka. Prvu količinu podijelit ćemo uskoro onkološkim pacijentic­ama. One su vrlo zainteresi­rane tako da imamo već i nekoliko rezerviran­ih", rekao je tajnik Lige, dr. Nikola Gotovac.

Prof. Dumančić naglašava: "Pokrivala za glavu izrađena su od pamučnih materijala, što smo posebno nabavljali. Sve troškove financira Liga, a u izradu prvih bili su uključeni i učenici budući da je priprema modela sastavni dio nastavnog programa nekih usmjerenja."

Lani je u dnevnoj bolnici OŽB-A Požega bilo 4400 pacijenata za koje je obavljeno više od 40.000 postupaka, od kojih je oko 2500 onkoloških pacijenata, a 329 primalo je kemoterapi­ju. "U našu bolnicu dolaze i pacijenti iz Brodsko-posavske, Bjelovarsk­o-bilogorske i Virovitičk­o-podravske županije, njihov je udjel oko 40 posto. Osim naših liječnika, dolaze nam i ugovoreni liječnici iz KBC-A Osijek, a mjesečni trošak lijekova i kemoterapi­je veći je od 550.000 eura", izjavio je dr. sc. Ivan Vukoja, ravnatelj OŽB-A. B.S.T. ■

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia