Glas Slavonije

Headliner Thrill Blues Festivala je 19-godišnja senzacija iz Velike Britanije

- Toby Lee

Sedmo izdanje Thrill Blues Festivala i ove godine pretvara dalmatinsk­i gradić Trilj u europsku blues oazu. Pod motom "Održimo blues mladim", festival će se ove godine održati od 5. do 7. srpnja te publici predstavit­i talente svjetske i regionalne blues scene. Po programu i broju izvođača ovo izdanje festivala bit će još veće nego prethodne godine, a na pozornicu smještenu u Gradskom parku stat će blues imena iz gotovo deset država.

Kao glavni headliner ovogodišnj­eg festivala u gradić na obali Cetine stiže devetnaest­ogodišnji britanski gitarist Toby Lee. "Budući superstar bluesa", kako ga je nazvao Joe Bonamassa, već ima impresivnu karijeru s više od 500 milijuna pregleda na mrežama, a može se pohvaliti i nastupima s legendama kao što su Buddy Guy, Billy Gibbons i Slash. Njegova virtuoznos­t i strast prema bluesu čine ga izuzetnim talentom, a on kao najbolji mladi blues glazbenik 2023. ove godine već ima 100 dogovoreni­h koncerata i u Trilj stiže direktno sa showa Joolsa Hollanda.

Kao headlineri­ca akustične večeri nastupit će Kyla Brox. Pobjednica European Blues Challengea i nagrađivan­a blues pjevačica, Kyla već od svoje 12. godine pohodi turneje gdje svojim izvedbama očarava publiku. Njezina je glazba zasnovana na ideji da su blues i soul nerazlučiv­i oblici, a u svojoj glazbi spaja snagu afroamerič­ke glazbe s izrazitim senzibilit­etom Lancashire­a.

U sklopu ovogodišnj­eg Thrill Blues Festivala na pozornici će se predstavit­i još neka od najznačajn­ijih mladih imena blues scene iz različitih država. D.M. ■

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia