Glas Slavonije

Kad očajna večer postane još gora, Budimir završio u bolnici s tri slomljena rebra

-

Hrvatski nogometni reprezenta­tivac Ante Budimir imao je očajnu večer, nakon koje je zabrinut i izbornik Vatrenih Zlatko Dalić. U najboljoj sezoni karijere doživio je utakmicu iz noćne more. Prvo je na komičan način promašio jedanaeste­rac, a onda završio u bolnici. Napadač Osasune i drugi najbolji strijelac La Lige sa 16 golova u sudačkoj nadoknadi utakmice 31. kola protiv Valencije, pri vodstvu suparnika od 1:0, izborio je penal i sam ga izveo. No, jako, jako loše. Budimirov pokušaj panenke završio je samo na pokušaju, jer se Budimir spotaknuo o svoju nogu i umjesto da je uputio udarac, loptu je praktično dodao suparničko­m vrataru. Video Budimirova promašaja postao je hit, a televizijs­ki komentator­i i ljudi na društvenim mrežama proglasili su ga "najgorim penalom uopće". No u njegovu klubu nema ljutnje, štoviše, Budimira ohrabruju.

- Budimir nam je donio toliko radosti da mu ne možemo ništa prigovorit­i. Štoviše, potrebno ga je ohrabriti. Tri puta mi se ispričavao zbog promašenog jedanaeste­rca, ali ja mu nemam što oprostiti. Dosad nije promašio ni jedan, ovaj put je došlo do blokade, što je neuobičaje­no za njega, ali i glava ponekad utječe prilikom izvođenja udarca - kazao je Osasunin trener Jagoba Arrasate.

Da nevolja ne dolazi sama, pokazalo se i u ponedjelja­k navečer. Nakon tog tragikomič­nog promašaja s bijele točke Budimir je završio pod paskom liječnika, slomio je tri rebra tijekom utakmice, pa je bio zadržan u bolnici.

- Odmah nakon utakmice Ante Budimir odvezen je u Sveučilišn­u bolnicu u Navarri. Testovi su pokazali da je pretrpio ozbiljnu traumu u predjelu prsnog koša. Točnije, slomio je tri rebra. Primio je sredstva protiv bolova. Noć je proveo u bolnici, a u utorak će biti podvrgnut dodatnim pretragama - priopćila je Osasuna. Ta ozljeda zabrinula je Dalića i stožer hrvatske nogometne reprezenta­cije. Budimir je u studenom prošle godine postao heroj Vatrenih u kvalifikac­ijama za Euro. Nakon godinu dana bez poziva u reprezenta­ciju vratio se među "kockaste", što zbog sjajnih igara u Osasuni što zbog ozljeda i otkaza Brune Petkovića i Marka Livaje, te postao Dalićev adut u napadu u dvije posljednje i ključne utakmice za plasman na Euro. Budimir je priliku odlično iskoristio, zabio je jedini gol za pobjedu nad Latvijom u posljednje­m kolu i tako odveo Hrvatsku izravno na Euro. Zasad je nepoznato koliko će hrvatski napadač i najbolji strijelac Osasune izbivati s terena. Do Eura su još dva mjeseca i nadamo se da će biti spreman odazvati se izborniku Daliću u pripremama za Njemačku i za prijateljs­ke utakmice sa Sjevernom Makedonijo­m i Portugalom uoči Europskog prvenstva, u lipnju. I. Liović ■

Zasad je nepoznato koliko će hrvatski napadač i najbolji strijelac Osasune izbivati s terena

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia