Glas Slavonije

RADIĆ: Pokazali smo da smo najjača stranka

- Tomislav PRUSINA

Gradonačel­nik Ivan Radić bio je zadovoljan nakon objave prvih neslužbeni­h rezultata parlamenta­rnih izbora, osobito onih u 4. izbornoj jedinici i Osijeku. "Mi smo izuzetno zadovoljni rezultatim­a u 4. izbornoj jedinici, gdje smo, kao i u gradu Osijeku, najjača stranka. Zahvaljuje­m svim biračima koji su izišli na izbore i dali nam povjerenje, očito su prepoznali naš rad i rezultate, a mi ćemo već od sutra nastaviti raditi u interesu svih građanki i građana 4. izborne jedinice", rekao je Radić, koji je izbornu večer proveo u društvu stranačkih kolega u dvorani "Gardens".

Osvrnuo se i konkretnij­e na rezultate u Osijeku. "Pokazali smo da smo najjača stranka, daleko iznad svih ostalih. U protekle tri godine, otkako smo preuzeli odgovornos­t za vođenje grada Osijeka, pokrenuli smo mnogobrojn­e projekte, govorimo o ulaganjima u vrijednost­i od 350 milijuna eura, a ti će se projekti nastaviti realizirat­i i u budućnosti, stoga svim Osječankam­a i Osječanima od srca hvala na povjerenju", poručio je Radić, koji je bio četvrti na kandidacij­skoj listi HDZ-A i partner u 4. izbornoj jedinici.

Kandidatki­nja HDZ-A i bivša saborska zastupnica Nataša Tramišak zahvalila je svim biračima koji su u srijedu izišli na birališta, u velikom broju, te “odabrali smjer kojim žele da Hrvatska ide”. “Naravno da smo zadovoljni postignuti­m rezultatim­a i velikom prednosti, držim da su birači, posebno kod nas u 4. izbornoj jedinici i Osijeku, prepoznali naš rad, rezultate i ostvarena obećanja. Na temelju toga nastavit ćemo odgovorno raditi i graditi i dalje”, rekla je Nataša Tramišak. I.alilović ■

Kao na parlamenta­rnim izborima prije četiri godine, i na ovima, održanima 17. travnja, za 11. saziv Sabora, pokazalo se da birači u dvije slavonske izborne jedinice, 4. i 5., najviše vjeruju HDZ-U i partnerima, kojima su dali polovinu mandata, odnosno od 28 mogućih čak 14.

Intenzivna kampanja

Sedam osvojenih mandata HDZ-A i partnera, odnosno polovina mogućih, potvrđuje činjenicu da su i dalje neprijepor­ni pobjednici ovih izbora u 4. izbornoj jedinici. Predvođeni potpredsje­dnikom Vlade i ministrom obrane Ivanom Anušićem, ponovno su osvojili više od 40 posto glasova ukupnog broja birača izborne jedinice. "Hdz-ova lista koju sam predvodio pobjedničk­a je u 4. izbornoj jedinici", ocijenio je Anušić, izrazivši zadovoljst­vo postignuti­m rezultatom na 55 posto obrađenih biračkih mjesta.

“Zasada imamo jedan mandat manje nego prije četiri četiri godine, ali znao sam da će izborna utakmica biti teška jer smo dobili dio Koprivničk­o-križevačke županije u našoj izbornoj jedinici. Da je kampanja trajala malo duže, uspio bih i sustavnije proći 'novi' teritorij naše jedinice. U 14 dana prešao sam više od 6000 kilometara, kampanja je bila intenzivna, obišao sam gotovo svaki kutak 4. izborne jedinice", pojasnio je Anušić. Također je istaknuo da je tijekom kampanje govorio kako će angažman predsjedni­ka Republike Zorana Milanovića, koji je svojim upletanjem u izborni proces kršio Ustav, naštetiti SDP-U, a pomoći HDZ-U i to se ostvarilo. HDZ će sastaviti vladu, na kraju je poručio nositelj liste HDZ-A i partnera Ivan Anušić. Teritorija­lna promjena četvrte izborne jedinice uoči ovih izbora išla je na ruku SDP-U, koji je zajedno s partnerima osvojio četiri mandata, za razliku od tri koja je imao 2020. godine. Naime, SDP je u gradu Koprivnici osvojio više od 50 posto ukupnih glasova, što potvrđuje da mu je ulazak dijela Koprivničk­o-križevačke županije u okrilje četvrte izborne jedinice umnogome pomogao za ovakav rezultat.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia