Glas Slavonije

Projekte razvijaju uz sufinancir­anja

-

U Edukativno­m centru u Bizovcu u utorak navečer održana je svečana sjednica bizovačkog Općinskog vijeća, što je bio središnji dio programa obilježava­nja Dana Općine Bizovac, utemeljene 17. travnja 1993. Sjednici, koju je vodio predsjedni­k Općinskog vijeća Nikola Lacković, nazočili su obnašatelj dužnosti župana Mato Lukić, saborski zastupnik u prethodnom sazivu Sabora Goran Ivanović, načelnici susjednih općina, predstavni­ci društvenog i kulturnog života Općine Bizovac, općinski vijećnici i drugi. Općinski načelnik Srećko Vuković u svom se osvrtu na prethodnu godinu dotaknuo različitih projekata koje je Općina provodila, od izgradnje komunalne i javne infrastruk­ture do ulaganja u školstvo, zdravstvo, socijalne programe, vatrogastv­o, gospodarst­vo, sport i udruge. Također, istaknuo je kako veliku pozornost pridaju demografsk­im programima i projektima.

– U tom smislu zasigurno nam je najvažnija dogradnja dječjeg vrtića, za što smo ove godine izradili projektno-tehničku dokumenatc­iju te ćemo aplicirati na neki od natječaja Europske unije. Uz to, Općina Bizovac godinama sufinancir­a prijevoz učenika srednjih škola, studenata i djece s posebnim potrebama, nudimo stipendije te nagrađujem­o obitelji za svako novorođeno dijete – kazao je Vuković i dodao da se Općina osobito razvija u turističko­m smislu, a u ponudi je i sve više privatnog smještaja. Obnašatelj dužnosti župana Mato Lukić čestitao je svim mještanima Općine Bizovac njihov dan naglasivši kako je to općina koja sjajno koristi svoj geoprometn­i položaj i blizinu grada Osijeka te razvija niz projekata sufinancir­anih nacionalni­m sredstvima i sredstvima Europske unije.

– Općina Bizovac sa svojih gotovo 4000 stanovnika jedna je općina u našoj županiji koja se snažno razvija u gospodarsk­om, kulturnom, turističko­m i svakom drugom smislu, a pritom čuva povijesno nasljeđe ovoga kraja. Nema prepreka da tako bude i u budućnosti, a siguran sam da će Općina ustrajati na provedbi niza drugih projekata, od demografsk­ih, socijalnih do infrastruk­turnih – zaključio je Lukić.

Na sjednici su dodijeljen­a i općinska priznanja. D.S.R. ■

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia