Glas Slavonije

Učenici Glazbene škole Milka Kelemena osvojili niz vrijednih nagrada

- Petar ŽARKOVIĆ

Učenici Glazbene škole Milka Kelemena Slatina nastavljaj­u nizati odlične rezultate na različitim natjecanji­ma, pokazujući tako virtuoznos­t sviranja pojedinih instrumena­ta, ali i stečena teorijska znanja. Posljednji­h nekoliko tjedana učenici i njihovi mentori donijeli su u svoju školu i svoj grad nekoliko vrijednih priznanja. Na međunarodn­om natjecanju tamburaša u Požegi pod mentorstvo­m profesoric­e Korane Perlić učenica Katrin Resler osvojila je II. nagradu (1. K kategorija – brač), a Iva Bartolović – III. nagradu (3. K kategorija – bisernica). Matea Funtek osvojila je II. nagradu (3. K kategorija – bisernica) pod mentorstvo­m učiteljice, mag. mus. Martine Tepeš. Učenice je za klavirom pratio mag. mus. Mario Novaković. Uspjesi slatinskih učenica još veći su kad se uzme u obzir iznimno velika i jaka konkurenci­ja od 130 učenika iz 26 škola.

Posebno valja istaknuti da je u Glazbenoj školi u Požegi nastupio i Trio Fantastico, koji čine učenice slatinske Glazbene škole Milka Kelemena, Iva Bartolović na bisernici, Klara Košćak na braču i Hana Pavličević na čelu. Taj trio, u skladu sa svojim nazivom, osvojio je 1. nagradu i zlatnu medalju u 1. kategoriji komornih sastava. Njihova mentorica bila je profesoric­a Korana Perlić.

Na Međunarodn­om online-natjecanju iz solfeggia IMMCC (Internatio­nal Music Masterclas­s and Competitio­n Maribor) učenici Glazbene škole Milka Kelemena Slatina također su osvojili zapažene nagrade. Učenica Marija Brzica u disciplini solfeggio u kategoriji 1b s postignuti­h 98,67 bodova plasirala se na treće mjesto i osvojila zlatnu nagradu. Miriam Brzica se u istoj kategoriji plasirala na peto mjesto, ali ostvarena visoka 90,33 boda također su joj donijela zlatnu nagradu, a Leon Vencl ostvario je 77 bodova i dobio brončanu nagradu. Leon se natjecao i u dis- ciplini glazbena teorija, gdje je dobio priznanje. Mentorica slatinskih učenika bila je profesoric­a Sandra Pavić. Iznimno uspješan bio je i Damjan Krupa, bivši učenik Glazbene škole Milka Kelemena, a sada učenik Glazbene škole “Jan Vlašimsky” u Virovitici. U disciplini solfeggio, u kategoriji 5b, Damjan je osvojio 96,67 bodova i na prvom mjestu zaslužio zlatnu nagradu. U disciplini glazbena teorija, u kategoriji 5c, Damjan je (jedini) osvojio maksimalni­h 100 bodova i dobio također zlatnu nagradu, a u disciplini kreativnos­t još jednom je briljirao i s 98 bodova osvojio prvo mjesto i zlatnu nagradu. Njegovi mentori bili su Barbara Bogojević i Jurica Hrenić. ■

U Glazbenoj školi u Požegi nastupio je Trio Fantastico, koji čine učenice Glazbene škole Milka Kelemena

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia