Glas Slavonije

Taj čovjek uopće ne razumije igru. Baš katastrofa

-

Nova nogometna večer i novi spektakl. Uzvratne utakmice četvrtfina­la u utorak navečer u Španjolsko­j i Njemačkoj bilo je užitak gledati, a radovali su se igrači i navijači Paris Saint-germaina i Borussije Dortmund. PSG i Borussia izborili su plasman u polufinale Lige prvaka nakon što su u fantastičn­im uzvratnim susretima četvrtfina­la pobijedili Barcelonu sa 4:1, odnosno Atletico Madrid sa 4:2.

PSG je u prvom susretu kod kuće izgubio 3:2 od Barcelone, no u uzvratu u Španjolsko­j Francuzi su slavili 4:1, te s ukupnim rezultatom 6:4 izborili polufinale. Parižani su posljednji put igrali u polufinalu LP-A 2021., sad su opet među četiri. Pogotke za pobjedu pariškog sastava zabili su Ousmane Dembele (39), Vitinha (54) i Kylian Mbappe (89, 61 - 11 m), a za Barcu strijelac je bio Raphina (12). Domaćin je od 29. minute igrao bez isključeno­g Ronalda Arauja, a u 56. minuti na tribine je morao i trener Xavi Hernandez, koji sad riga vatru na rumunjskg suca Istvana Kovacsa.

- Barca će pokušati opet. Odigrali smo jako dobru sezonu Lige prvaka i iduće ćemo pokušati ponovno. S deset igrača jako je teško igrati s PSG-OM. Šteta što nam je cijeli posao ove sezone završio ovako samo zbog jedne odluke. Volio bih da sam mogao protiv Luisa Enriquea igrati 11 na 11. Dok smo bili ravnopravn­i, bila je to sasvim druga utakmica. Rekao sam sucu da je donio jako lošu odluku kad je isključio Arauja. Sudac ne razumije igru. Katastrofa. Ne volim govoriti o sucima, ali ta nas je odluka dotukla kaže trener katlonske momčadi Xavi, koji je i sam završio susret prije njegova kraja. U 56. minuti počeo je divljati uz aut-liniju i ispred četvrtog suca nogom je udario reklamu Lige prvaka. Kovacs mu je odmah pokazao crveni karton i poslao ga na tribine. Barcelona je završila svoj put u Ligi prvaka, kao i još jedan španjolski predstavni­k - Atletico Madrid. PSG će u polufinalu igrati protiv Borussije Dormtund, koja je sa 4:2 porazila Atletico Madrid, nadoknadiv­ši 1:2 poraz iz prve utakmice. I to je bila sjajna utakmica, za njemački sastav golove su zabili Julian Brandt (34), Ian Maatsen (39), Niclas Fullkrug (71) i Marcel Sabitzer (74), a za goste Mats Hummels (49-autogol) i Angel Correa (64). I. Li. ■

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia