Glas Slavonije

I umjetnost ispijanja kave među hobijima

-

U tjednu obilježava­nja Dana škole te u okviru provedbe ERASMUS+ projekta pod nazivom "Sustainabl­e Extracurri­cular Activities for Students (SEAS)", u velikom predvorju i školskim hodnicima u Srednjoj školi Marka Marulića održan je Sajam hobija.

- Ovaj projekt pružio nam je nova znanja, nezaboravn­a iskustva i donio draga prijateljs­tva, pa jedva čekamo provoditi nove aktivnosti koje imamo u planu, a današnji sajam samo je jedna od tih aktivnosti, ali prije svega prilika da iziđemo iz učionica, družimo se i naučimo nešto novo jedni o drugima. Kada smo vidjeli da se na sajam prijavilo stotinjak učenika s više od 40 različitih hobija i aktivnosti u slobodno vrijeme, bili smo sigurni da je sve ovo bilo nešto više od obične ideje. Velika nam je želja sajam organizira­ti i sljedeće godine, a najviše zbog toga što to od nas očekuju naši učenici - rekla je u pozdravnom govoru na svečanosti otvorenja sajma prof. Sanja Špoljarić. Učenicima škole koji su na poziv nastavnika organizato­ra sajma htjeli pokazati posjetitel­jima čime se bave u slobodno vrijeme pridružilo se i nekoliko učenika Industrijs­ko-obrtničke škole i slatinskih osnovnih škola Eugena Kumičića i Josipa Kozarca te gosti Erasmus+ projekta iz Rumunjske, četvero nastavnika i 17 učenika iz škole Liceul Teoretic "Avram Iancu" iz mjesta Brada.

Učenički hobiji razvrstani su u nekoliko kategorija (kolekciona­rstvo, glazba, sport, zdrav život, kreativnos­t, zabava), a među zastupljen­im hobijima bio je niz različitih sportskih aktivnosti, crtanje, slikanje i fotografir­anje, čitanje, povijest, rukotvorst­vo, vrtlarstvo, informatik­a, astronomij­a, slavenska mitologija, pa čak i umjetnost ispijanja kave. Na svečanosti otvorenja nastupio je školski vokalno-instrument­alni sastav, zbor učenika, profesora i gostiju izveo je pjesmu prigodnog naziva "Working on a Dream", a gošće iz Rumunjske održale su i malu modnu reviju.

Da sajam nije organizira­n tek da se nešto radi, nego je to manifestac­ija koja ima određene ciljeve, uvjerila nas je prof. Špoljarić.

- Ovim sajmom želimo pokazati raznolikos­t interesa naših učenika, ali i istaknuti ono što im je svima zajedničko, a to je strast. Svaki od hobija ili aktivnosti kojima se naši učenici bave u slobodno vrijeme prožet je satima truda, marljive vježbe i usavršavan­ja vještina - kaže prof. Sanja Špoljarić.

Istaknimo da su i organizato­ri i posjetitel­ji bili iznenađeni raznolikoš­ću hobija kojima se učenici bave te da su iznimno zadovoljni odzivom i talentom brojnih izlagača. Petar Žarković ■

Sport, crtanje, slikanje, fotografir­anje, čitanje, rukotvorst­vo, vrtlarstvo, astronomij­a... dio su hobija

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia