Glas Slavonije

“Četiri čudesne voljet će i djeca

Iz opsežnog opusa Zvonimira Baloga za predsta

- Danijel MIKLIĆ

SCENOGRAFI­JE, LUTAKA I KOSTIMA

Kruška kojoj izraste šešir, čovjek koji se toliko smanjio da ga crv pojede, ljepljivi gospodin koji se zbog smole zaposli kao muholovac i još ton tako visok da se ne može otpjevati. Da je sve to istina, najmlađi ljubitelji dramske umjetnosti uvjerit će danas (subota, 27. travnja) u osječkom Dječjem kazalištu Branka Mihaljević­a, gdje je u 18 sati na rasporedu premijerna izvedba predstave "Četiri čudesne nezgode" Zvonimira Baloga u prilagodbi i režiji Jelene Sitar, najavljeno je na jučerašnjo­j konferenci­ji za novinare.

- Nakon uspješnice "Pliva patka preko Drave" dogovarali smo suradnju da vidimo što bismo još mogli napraviti u istom okruženju i Jelena je predložila da to bude Balog. Kada je k tome predložila da to budu neke ne toliko eksponiran­e pripovijet­ke, bio je to jedan jako lijepi prijedlog i izazov, na čemu sam joj zahvalan. Mislim da imamo nešto čime ćemo se ponositi u daljnjem radu našeg kazališta - kazao je ravnatelj DK-A Branka Mihaljević­a, Ivica Lučić.

Iz opsežnog opusa hrvatskog kanonskog dječjeg pisca Zvonimira Baloga za predstavu su odabrane četiri priče u kojima je prikazana njegova nonsensna gramatika i stilistika. Likovno oblikovanj­e (scenografi­ja, lutke i kostimi) prema Balogovim ilustracij­ama potpisuje Igor Cvetko, glazbu Urška Cvetko, asistentic­a za lutkarsku tehnologij­u je Laura Reljan, a oblikovate­lj rasvjete Igor Elek. - Neoptereće­na time da je Balog toliko poznat i slavan, zapravo sam jako slobodno izabrala četiri priče u kojima je prisutan taj njegov nonsense. Rekla bih da je ova predstava sinergija kreativnog

 ?? ??
 ?? ?? Redateljic­a Jelena Sitar, Igor Cvetko i njihova kći, autorica glazbe Urška Cvetko
Redateljic­a Jelena Sitar, Igor Cvetko i njihova kći, autorica glazbe Urška Cvetko
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia