Glas Slavonije

Pratljačić dokazao kako je vrijedan Olimpijski­h igara

Osječkom superteška­šu pripada brončana medalja, koju će primiti u nedjelju navečer nakon finalne borbe

- Krešimir Lacković

Dobili smo puno poruka od običnih navijača, ali i iz boksačkog svijeta. Mnogi smatraju kako je Luka zaslužio više od poraza, rekao nam je Matej Matković, osječki boksački trener nakon što je Luka Pratljačić u superteško­j kategoriji na Europskom prvenstvu u Beogradu poražen od domaćeg boksača Dušana Veletića. Osječkom superteška­šu pripast će brončana medalja, koju će primiti u nedjelju nakon finalne borbe, što je već golem uspjeh. Najveći osječkog boksa dosad. - Podijeljen­i su osjećaji. S jedne strane lučili podijeljen­om odlukom 4-1, sada je bilo 5-0. Mnogi kolege iz boksačkog svijeta reći će kako je Luka zaslužio dobiti prvu rundu. Suci su procijenil­i 10-9 za suparnika. Nikada se tijekom meča ne osvrćem na suđenje. Nisam ni sada, niti ću ikoga optužiti da je pogrešno prosudio. Moje je u tom trenutku, nakon prve runde reći na što mora obratiti pozornost, kako taktički pristupiti sljedećoj rundi, a ne sada opterećiva­ti se sucima. Samo bih prenio negativnu energiju na Luku. Osječaninu je pripala treća runda, nakon što su prve dvije pripale Veletiću. Dojam je da bi bilo drukčije da je EP održan u bilo kojoj drugoj zemlji, na neutralnom terenu.

- Nisam zbrajao udarce tijekom meča i doista ne mogu procijenit­i tko ih je više zaban žal, zato što znamo da vrijedi više.

Atmosfera u dvorani "Aleksandar Nikolić"? Čuli su se dobro Lukini navijači koji su došli iz Osijeka.

- Rekao bih boksačkim rječnikom na tribinama smo slavili podijeljen­om odlukom sudaca. Bilo je puno više navijača za Veletića, ali naši su ih uspjeli tijekom meča preglasati.

Nakon meča Veletić je podignuo ruku svom hrvatskom prijatelju pokazavši i na taj način kako je Pratljačić odradio vrhunski meč.

- Mi smo s njim jako dobri prijatelji. Veletić je iznimno korektan dečko. Samo za primjer, kad god trebamo sparing, dođe bez problema k nama u Osijek. Ne pita nikada ni za kakve putne troškove. Hrvatska će imati dvoje finalista. Luciju Bilobrk i Brođanina Gabrijela Veočića, koji će za zlato boksati protiv domaćeg boksača Rastka Simića.

Matković je zajedno s Gabrijelov­im ocem i trenerom Perom Veočićem bio cijelo vrijeme u kutu odličnog Brođanina. - Jedina otežavajuć­a okolnost je što se boksa protiv domaćeg boksača. Prema dosad prikazanom Gabrijel je favorit i kvalitetni­ji borac. Do sada je na prvenstvu odradio mečeve protiv kvalitetni­jih boraca i protiv svih je izdominira­o.

Luki i njegovu treneru slijedi priprema za možda i još važniji izazov negoli je to bilo Europsko prvenstvo. Nastup u kvalifiakc­ijama za Olimpijske igre krajem svibnja u Bangkoku. Posljednja je to prilika za osiguranje vize za odlazak na Olimpijske igre u Pariz.

- Kratak odmor pa onda slijedi baza s Mirkom Krolom. To će biti svjetske kvalifikac­ije. Bez obzira na po što je 12 njih već osiguralo nastup na Olimpijski­m igrama, bit će tamo vrlo kvalitetni superteška­ši. Nadam se da će ga malo i ždrijeb pomaziti jer Pariz nije osigurao ni Veletić, koji ga je porazio u prethodnim kvalifikac­ijama. Ono što je sigurno, po kvaliteti i prikazanom Luka je dokazao kako je vrijedan nastupa na Olimpijski­m igrama - zaključio je Matković.

Osječki superteška­š poražen u polufinalu EP-A od Veletića. Gabrijel Veočić i Lucija Bilobrk u finalu

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia