Glas Slavonije

Mursa smišlja recept kojim bi zaustavila niz pobjeda Mladosti

- Nino BENČINA

Zahuktava se finalna serija doigravanj­a za prvaka Superlige odbojkaša. Akteri su isti kao lani, Mladost i Mursa-osijek, a u nedjelju navečer (20 sati) na rasporedu je drugi susret u Maloj dvorani Gradski vrt.

Prvi je prije tri dana odigran u Domu odbojke Bojan Stranić, gdje je domaći nastavio svoj impresivan niz. Momčad Ratka Perisa i dalje ne zna za poraz u domaćim natjecanji­ma, nova pobjeda dala je i početni zamah u obrani naslova prvaka države. Ali tek je počelo, nadamo se da mursaši imaju što reći u završnici sezone. Pitanje je mogu li stati nakraj nepobjediv­osti zagrebačko­g sastava. Sudeći po nekim dijelovima prikazane igre u četvrtak navečer, igrači Zvonimira Bogdanović­a imaju se čemu nadati. Ali morat će to potrajati više od seta i pol, koliko je objektivno trajala njihova kvalitetna igra u metropoli, gdje je domaćin slavio u četiri seta. - Imali smo mnogo oscilacija, ali su nas neke stvari u uvodu podosta poremetile. Tu mislim na ozljedu Đirlića u prvom setu, dotada smo držali egal na semaforu (primač Murse nezgodno je doskočio kod rezultata 10:10 i više se nije vraćao na parket). Potom je Mladost dominirala, ali i nakon dva seta zaostatka nismo gubili nadu. Vratili smo se u trećem setu, suparnik nije dao i povratak u utakmicu, ali pokazali smo da smo dostojni finala - kaže trener Bogdanović, koji je između dvije utakmice odradio i jedan lakši operativni zahvat, koji ga neće spriječiti da i u nedjelju bude uz momčad, koja bi Mladost mogla dočekati u kompletnom sastavu.

- Igrači žele dati sve od sebe u završnici sezone. Tako se Đirlić htio i vratiti na parket nakon nezgodnog doskoka, ali procijenio sam da bi to ipak bio preveliki rizik, jer već od ranije ga muče i leđa. Marszalek je dobro odradio njegovu rolu, ima još nekih koji su načeti, ali ovo su utakmice kada se moraju stisnuti zubi - naglašava trener odbojkaša s Drave, koji su pokazali da se nemaju namjeru naprijed predavati. Povukli su Giljanović i Vuković, počeli su pratiti i ostali i dobili smo potvrdu da je ipak ostalo još nešto

Prvi dvoboj Zagrepčani dobili u četiri seta, u Maloj dvorani Gradski vrt igra se u nedjelju od 20 sati

PRVA UTAKMICA

Dom odbojke Bojan Stranić. Gledatelja: 500. Suci: Ivković i Jurković

Goč 3, Cvanciger 25, Smolej 9, Repek 15, Jakopec 5, Gajić 10, Pervan (L), Vlašić 0, Milić, Ivić, Ecker, M. Busak-vidaković (L), Stanković.

Ivančić 0, Vuković 17, Đirlić 1, Giljanović 15, Perillus 7, Viloria 8, Dugandžić (L), Bečeheli (L), Marszalek 9, Verasto 2, Šunjo 0, Škugor 0, Šoš, T. Busak-vidaković. goriva u osječkom motoru. - Uspjeli smo se u trećem setu stabilizir­ati na prijamu, dobar je bio i servis, znači da možemo. Sada to mora biti kontinuite­t na domaćem parketu, u tom slučaju imamo pravo na optimizam - smatra Bogdanović. Mursa-osijek slično je počela i polufinaln­u seriju protiv Ribola Kaštela. Prva utakmica u gostima bila je za zaborav, a onda je došlo do velike preobrazbe, koja se priželjkuj­e i protiv ipak nešto kvalitetni­jeg sastava negoli je bio onaj u polufinalu. Pobjeda bi donijela poravnanje, ali i najmanje još jednu utakmicu u Gradskom vrtu. Lani je serija otišla do kraja, vidjet ćemo dokad će potrajati ova aktualna. ■

MLADOST MURSA-OSIJEK

3 1

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia