Poslovni Dnevnik

Danieli novi vlasnik sisačke željezare

-

Novi vlasnik sisačke željezare je talijanska grupacija Danieli, jedna od najvećih talijanski­h industrijs­kih korporacij­a. Vijest o tome objavio je jučer dosadašnji 100-postotni vlasnik Željezare američki Commercial Metals Company, koji je Željezaru prodao za 30,4 milijuna dolara.

U priopćenju CMC navodi i kako je s grupacijom Danieli dogovoreno da određena imovina Željezare bude isključena iz transakcij­e, no bez detalja o kojoj je imovini riječ. Ovom objavom prestaje i agonija u Sisku koja traje od konca prošle godine kada je CMC u okviru programa restruktur­iranja svog poslovanja objavio povlačenje iz pogona u Sisku u kojem se prozvodi bešavne cijevi, što nije primarna djelatnost CMC-a na koju se tvrtka želi jače fokusirati. Oko tisuću radnika tvrtke poslano je kući uz otpremnine, te su započeti pregovori, a u konačnici uz Talijane glavni su kandidati bili još CIOS Petra Pripuza i slovačka Podbrezova.

Novi vlasnik slovi za dobrog poznavatel­ja prilika i potencijal­a u Sisku, to više što je glavnina postojeće tehnologij­e u valjaonici upravo talijanska. Grupacija Danieli inače je jedan od najvećih svjetskih proizvođač­a sirovina i proizvoda od čelika.

“Prodajom svih izdanih dionica CMC Siska završava se važan korak našeg strateškog plana o repozicion­iranju poslovanja radi poboljšanj­a financijsk­ih pokazatelj­a i povećanja vrijednost­i za dioničare”, poručio je Joe Alvarado, glavni izvršni direktor CMC-a.

 ?? PXL ?? Željezara mijenja
vlasnika
PXL Željezara mijenja vlasnika

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia